Spoločnosť pripravila novú predvolenú ponuku na zdieľanie súborov.

Táto ponuka bude síce predvolene dostupná až v systéme Android 14, avšak aplikácia Fotky bude jednou z prvých, ktorá ju dostane. Je aj všeobecne známe, že vydanie Androidu 14 sa oneskorí. Oficiálne vydanie sa podľa všetkého odkladá až o mesiac, ale portál AndroidPolice informuje, že aplikácie optimalizovali svoje komponenty a používateľské prostredie tak, aby boli v súlade s pripravovanou aktualizáciou OS. 

Hoci Android 14 bude plný noviniek, tak jednou z najvýraznejších bude práve nová ponuka na zdieľanie súborov. Vo všeobecnosti sa všetky aplikácie od Googlu pripravujú na nový univerzálny dizajn tejto ponuky, vďaka čomu bude systém Android dizajnovo ešte kompaktnejší.

Nový dizajn hárka na zdieľanie súborov sa dostal na internet, vďaka čomu sú známe všetky dôležité zmeny, ktoré Google pripravil pre používateľov systému Android do budúcnosti. Nejde však iba o dizajnovú zmenu, ale aj o funkčnú. Už niekoľko rokov sa totiž používatelia systému Android stretávali s problémom, že ponuky jednotlivých aplikácií neboli ukladané do vyrovnávacej pamäte, a to aj napriek tomu, že sa v skratkách nachádzali väčšinou iba blízke osoby, ktorým boli súbory zdieľané najčastejšie. A aj jednotlivé položky tejto obrazovky boli neustále presúvané na základe používania.

Zdá sa však, že tomuto chaosu bude čoskoro koniec, pretože Android 14 prináša nový predvolený zdieľací hárok a vývojári aplikácií strávili posledných niekoľko mesiacov vývojom svojich riešení. Google na túto zmenu pripravuje aj prehliadač Chrome, avšak v tesnom závese nasledujú aj Fotky.

Nová ponuka na zdieľanie súborov systému Android 14 umožňuje vývojárom aplikácií vkladať vlastné skratky súvisiace s obsahom aplikácie, avšak aj používatelia dostanú do rúk viacej nástrojov, aby zdieľanie súborov bolo pohodlnejšie. Hoci vieme, že Android 14 bude mať túto novú ponuku na zdieľanie súborov predvolenú, tak zatiaľ nie je jasné, kedy sa objaví v hlavnej verzii Fotiek Google.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.