Zmenia sa na sociálnu sieť?

Aplikácia Fotky je preplnená skvelými funkciami až po okraj. To však spoločnosti Google nebráni v tom, aby ju pravidelne vylepšovala a prinášala nové, a dokonca aj pokročilé funkcie založené na AI. Fotky sú zároveň najlepšou aplikáciou na zálohovanie a úpravu fotografií v systéme Android, ale svoje miesto si určite nájdu aj v zariadeniach spoločnosti Apple. Popri nespočetných funkciách na úpravu fotografií je súčasťou aplikácie aj vylepšený priečinok “zamknuté, ktorý slúži na bezpečné uchovávanie fotografií.

Spoločnosť Google teraz pracuje na ďalšej funkcii, ktorá je známa zo sociálnej siete Instagram. Portál Android Authority informuje, že Google plánuje pridať novinku s názvom Môj týždeň. Prvé zmienky o tejto funkcii boli objavené priamo v kóde aplikácie. Najskôr sa síce predpokladalo, že novinka súvisí s funkciou spomienok, ale zdá sa, že má bližšie k aplikácii Instagram. Podrobné informácie o funkcii Môj týždeň priniesol AssembleDebug. Leaker síce túto funkciu dokázal aj aktivovať, avšak iba čiastočne.

Fotky Google získajú funkciu známu z InstagramuZdroj: AndroidAuthority
Fotky Google získajú funkciu My Week

Hoci kód funkcie sa už nachádza v aplikácii Fotky Google, tak stále nie je jasné, kedy bude oficiálne spustená. Ak sa však dostane k prvým používateľom, tak tí k nej získajú jednoduchý prístup. V aplikácii Fotky Google sa vľavo hore zobrazí dlaždica s avatarom používateľa spolu s tlačidlom „+“. Ak sa rozhodnete na tlačidlo „+“ kliknúť, tak sa zobrazí výzva na nastavenie funkcie, ktorej bude predchádzať výber fotografií na oživenie uplynulých týždňov.

Fotky Google získajú funkciu známu z InstagramuZdroj: AndroidAuthority
Fotky Google získajú funkciu My Week

Takto vytvorený prehľad budete môcť zdieľať medzi používateľmi Fotiek Google. Fotografie budú pritom zobrazované vo vertikálnom formáte, čiže tak, ako v aplikácii Instagram. Ostatní používatelia budú môcť pri tomto prehľade zanechať nielen “like”, ale aj komentár.

Fotky Google získajú funkciu známu z InstagramuZdroj: AndroidAuthority
Fotky Google získajú funkciu My Week

Hoci sa môže zdať, že táto zmena v aplikácii Fotky je menej významná, nemusí to tak byť. Možnosť zanechať pri fotografiách komentár, alebo označenie páči sa spraví aj z Fotiek Google čoskoro plnohodnotnú sociálnu sieť. Náznaky o tomto smerovaní sa začali objavovať už koncom mája.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.