Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

FUJIFILM Corporation oznamuje, že spoločnosť Fujifilm uvádza na trh nový model instantného fotoaparátu Instax Mini 70, ktorý sa pripojí k sérii fotoaparátov „instax mini“. Ide o fotoaparáty ktoré produkujú okamžite fotografie o veľkosti kreditnej karty. Instax mini 70, bude dodávaný v troch nových farbách – „Canary Yellow (kanárikovo žltej)“, „Island Blue (islandskej modrej)“ a „Moon White (mesačnej bielej),“ je vylepšený o automatickú kontrolu expozície, ktorá umožňuje zachytenie hlavného objektu a pozadia v prirodzenom svetle ako aj o nový režim „Selfie“.

Instax Mini 70 má niekoľko režimov fotografovania, ktoré umožňujú užívateľovi vychutnať si fotografovanie v rôznych situáciách. Režim „Selfie“ poskytuje adekvátny jas a nastavenie vzdialenosti pri fotografovaní a ako pomôcka slúži zrkadlo vedľa objektívu, ktorým je možné kontrolovať kompozíciu záberu. Statívový závit a funkcia samospúšte sú ideálne pre skupinové zábery. Okrem toho je možné použiť režim „makro“ pre zábery už od 30 cm od objektu a režim „krajinka“, ktorý je vhodný pre zábery vzdialených objektov a krajiny.

Instax Mini 70 je vybavený automatickým nastavením expozície, ktoré pomáha zachytiť hlavný objekt a pozadie v prirodzenom svetle. Bez zložitého nastavovania zákazník jednoducho stlačí spúšť, fotoaparát automaticky detekuje okolité svetelné podmienky a podľa nich nastaví rýchlosť uzávierky a silu záblesku. Táto funkcia poskytuje obraz s prirodzeným jasom aj pri záberoch v interiéri, ktoré mávajú pozadie bežne tmavé.

Séria „Instax Mini“ je populárna najmä medzi dospievajúcou populáciou a všetkými ktorí majú radi okamžité fotografie..

 Instax mini 70
FilmFUJIFILM instant color film ‘instax mini’ (predávaný samostatne)
Rozmery filmu86mm x 54mm
Rozmery záberu62mm x 46mm
Objektívf = 60 mm, 1:12.7
HľadáčikS reálnym zobrazením, 0.37 x, so zaostrovacím bodom
ZaostrovanieMotorické, 3-rozsahy zaostrovania (0.3 m – 0.6 m/0.6 m – 3 m/3 m až nekonečno), režim Makro (0.3 m – 0.6 m), normálny režim (0.6 m – 3 m), režim krajinka (3 m až nekonečno)
UzávierkaNaprogramovaná elektronická, 1/2 s – 1/400 s.
Nastavenie expozícieAutomatické, vrámci rozsahu (ISO 800) : LV 5 – LV 15.5,

Expozičná kompenzácia v režime (Hi-Key): +2/3 EV

BleskZabudovaný, automatický, elektronický blesk. Čas nabíjania: 0.2 s – 7 s (pri použití nových batérií), Indikátor nabíjania blesku, režim vynúteného blesku, rozsah dosahu blesku: 0.3 m – 2.7 m
LCD displejPočítadlo expozícií (udáva počet nenaexponovaných filmov v kazete), režimy fotografovania (Selfie, Makro, Krajinka, vynútený blesk, Hi-Key, Auto), samospúšť (pre 1 záber/pre 2 po sebe idúce zábery)
NapájanieDve líthiové batérie typu CR2/DL CR2

Životnosť batérií: približne 40 kaziet filmu INSTAX mini 10-pack (pri použití nových batérií)

Dodávka obsahujePopruh, krúžky na popruh, návod na použitie, 2 batérie typu CR2 lithium-ion
Rozmery a hmotnosť113.7mm x 99.2mm x 53.2mm

281g (bez batérií, popruhu a filmu)

Instax mini 70 stojí 129 Eur, k dispozícii bude na konci októbra

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.