Očakávaného vylepšenia fotoaparátov sa možno nedočkáme.

Najnovšie správy naznačujú, že séria Galaxy S22 v oblasti fotoaparátov neprinesie oproti aktuálnej sérii až tak výrazné vylepšenia. Samsung údajne v telefónoch nepoužije svoj nový 200 Mpx senzor, ktorý bol predstavený začiatkom septembra.

Do modelového radu Galaxy S22 sa tak dostane senzor s maximálnym rozlíšením “iba” 108 Mpx. Udeje sa tak pri modeli Galaxy S22 Ultra. Podľa TheElec Samsung opäť uvedie tri modely s interným označením „Rainbow„. Nie je tak prekvapením, že uvidíme model Galaxy S22, Galaxy S22+ a S22 Ultra. Je však vysoko pravdepodobné, že v ani jednej novinke nebude použitý nový 200 Mpx senzor.

Top model Galaxy S22 Ultra bude opäť vybavený hlavným 108 Mpx senzorom, rovnako ako Galaxy S21 Ultra. Zariadenie do svojej výbavy dostane tri ďalšie fotoaparáty vrátane 12 Mpx ultraširokouhlého. Očakáva sa, že obidva spomínané fotoaparáty budú vybavené optickou stabilizáciou obrazu (OIS). Chýbať však bude ToF senzor.

Na prednej strane Galaxy S22 Ultra sa bude údajne nachádzať 40 Mpx selfie fotoaparát, čo je rovnaký fotoaparát ako v prípade modelu Galaxy S21 Ultra. Tieto správy tak pochovávajú nádeje na použitie selfie fotoaparátov v displeji.

Pri ostatných modeloch série sa očakáva, že štandardný Galaxy S22 a model Plus budú mať identické špecifikácie fotoaparátov. To znamená, že by mali obsahovať zostavu troch fotoaparátov s 3-násobným optickým priblížením a 10 Mpx fotoaparát na prednej strane. 

Predchádzajúci správy pritom naznačovali, že telefóny konečne upustia od 12 Mpx hlavného fotoaparátu a namiesto neho sa použije hlavný 50 Mpx senzor. Mohlo by tak ísť o senzor Samsung Isocell GN2, ktorý vo výsledku zhotovuje 12,5 Mpx fotografie.

Nadväzuje na minuloročný GN1 a prichádza s väčšími pixelmilepšou spotrebou energie a úplne novou technológiou PDAF – Dual Pixel Pro. Výsledkom by malo byť rýchle a presné automatické zaostrovanie aj v náročných svetelných podmienkach. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.