Konečne!

Apple ho niekoľko rokov zanedbával až došiel do štádia, kedy nebol pre vývojárov už vôbec atraktívny. Vysoké provízie a takmer nulová starostlivosť či inovácia donútili vývojárov radšej šíriť svoje aplikácie a hry cez svoje webové stránky. Postupne sa však začínajú vracať. Dôvod je pritom prostý.

S príchodom najnovšieho macOS Mojave príde aj úplne nový Mac App Store. Ten si zobral mnoho inšpirácie z App Storu, ktorý Apple kompletne prepracoval minulý rok s príchodom mobilného operačného systému iOS 11. Veľkou výhodou vynoveného obchodu s aplikáciami a hrami bude teda záujem Applu o jeho rozvoj a obsah. Vidieť to je možné napríklad na článkoch, ktoré každý deň pomáhajú používateľom objavovať nové aplikácie či hry.

macOS Mojave príde pre všetkých majiteľov podporovaných zariadení už v septembri tohto roka. Dovtedy si môžu všetci nedočkavci nainštalovať verejnú beta verziu, ktorú sme vyskúšali aj my v redakcii. Odporúčame ju však inštalovať iba na sekundárne zariadenie a nie teda na hlavný pracovný počítač. Beta verzia totiž obsahuje relatívne veľa chýb, ktoré zrovna nespríjemňujú pracú so zariadením.

Zdroj: vlastný

Prečítajte si aj:

iOS 12 a macOS Mojave sú teraz k dispozícii pre všetkých. Zatiaľ v beta verzii

Značky: