FotografieQA_nowatToto je knižka, ktorá je úplne iná ako všetky ostatné knihy o fotografovaní. Autor Zack Arias ju napísal v štýle blogera a ide o súbor otázok a odpovedí rozdelených do samostatných kapitol. Treba si pritom zvyknúť na to, že otázky a aj odpovede sú písané trochu drsnejším spôsobom, než sme pri knihách zvyknutí. Nie je to kniha pre začiatočníkov s fotenm, skôr sa počíta s tým, že si rozšírite základné znalosti o detaily, ktoré vám nikto nevysvetlil.

Hlavnou prednosťou knihy je to, že knihy vychádza výhradne z autorových osobných skúseností pri fotografovaní a nič tu nie je teoretické. Poradí vám,m čo kde kúpiť (český preklad prispôsobil aj niektoré obchody v USA možnostiam v Európe) a ako postupovať pri nákupe fototechniky na eBay. Nájdete odpovede na to, či je lepšia zrkadlovka od Canonu alebo od Nikonu, ako je to so spracovaním fotiek na počítači s Microsoft Windows a Apple OS X.

Zistíte, čo si kúpiť a čo radšej požičať, aké veci si zobrať na cesty a čo radšej nechať doma. Celkovo je to jednoznačne kniha, ktorú sa oplatí prečítať, ak chcete robiť kvalitné fotky. Autor pritom očividne nenadŕža žiadnej značke a pri svojich odpovediach rozhodne nikoho nepropaguje. Treba si ale zvyknúť na blogový štýl tejto unikátnej knihy.

Kniha vyšla v českom jazyku v nakladateľstve Zoner Press. Má 312 strán a na Slovensku stojí 16,90 Eur. Viac o knihe nájdete aj na adrese vydavateľa.

Tiež si môžete sami prečítať ukážku tejto knihy.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.