Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť FUJIFILM Corporation oznamuje uvedenie nového instax fotoaparátu SQUARE SQ1. Ide o analógový fotoaparát štvorcového formátu, ktorý vytvára okamžité fotografie, ktoré sú 1,5x väčšie ako formát mini. Instax SQUARE SQ1 má minimalistický a používateľsky príjemný dizajn a medzi jeho kľúčové funkcie patrí automatická expozícia a režim selfie.

Instax SQUARE SQ1 kombinuje všetko, čo majú fanúšikovia instaxu radi. Moderný štýl a funkčnosť s jedinečným výstupom štvorcového filmu. Instax SQUARE SQ1 je určený pre tvorivú komunitu fanúšikov instaxu, ako perfektný spoločník, ktorý im pomáha vytvárať pútavé okamžité fotografie.

„S novým fotoaparátom instax SQUARE SQ1 vnášate romantiku filmu späť do dňa, v ktorom sú výsledky okamžité a spomienky konkrétne,“ uviedla fotografka, skateboardistka a tvorca Sierra Prescott. „Páči sa mi, že je dostatočne kompaktný na to, aby som ho mohla vziať kamkoľvek a dostatočne odolný na to, aby som ho mohla hodiť do batohu. A s novým selfie režimom, dostatočne širokým, aby sa do neho zmestilo viac toho, čo milujem. Za 90 sekúnd získate hotovú štvorcovú fotografiu s jedinečným charakterom, ktorý jednoducho milujem!“

instax SQUARE SQ1 Funkcie:

Automatická expozícia

Táto funkcia automaticky sleduje hladinu okolitého svetla po stlačení spúšte a podľa svetelných podmienok optimalizuje rýchlosť závierky a výkon blesku. Umožňuje aj nováčikom vytvárať fotografie, ktoré sú automaticky správne exponované bez ohľadu na podmienky, a vytvárať tak jasnejšie a žiarivejšie okamžité fotografie.

One-Touch Selfie Mód

Spolu so zabudovaným zrkadielkom pre selfie je režim One-Touch Selfie navrhnutý špeciálne pre selfie a zábery z blízka. Aktivácia je jednoduchá – pootočením objektívu z režimu „On“ do režimu „Selfie“.

Nové možnosti filmu

Spustenie modelu instax SQUARE SQ1 sprevádzajú aj dve nové varianty okamžitých filmov instax; Dúhový film instax SQUARE a monochromatický film instax SQUARE.

Instax SQUARE SQ1 bude k dispozícii od 30. septembra 2020 vo farbách Terracotta Orange, Glacier Blue a Chalk White za odporúčanú cenu 129,99 € (s DPH). Film instax SQUARE Rainbow bude mať odporúčanú cenu 10,99 € (s DPH) a film instax SQUARE Monochrome bude mať odporúčanú cenu 11,99 € (s DPH) a bude k dispozícii tiež od 30. septembra. Viac informácií nájdete na www.instax.com/SQ1.

Špecifikácia

instax SQUARE SQ1

FilmFUJIFILM instax SQUARE Film (predávaný individuálne)
ObjektívVýsuvný objektív, 2 polohy, 2 elementy, f = 65.75 mm, 1:12.6
HľadáčikInvertovaný galileický hľadáčik, 0.4 x, so stredovým bodom
Zaostrovanie0.3m-∞

Selfie režim (0.3 m – 0.5 m)

SpúšťProgramová automatická elektronická spúšť, 1.6 s – 1/400 s
Riadenie expozícieAutomatické nastavenie (ISO 800) : LV 5 – LV 15.5,

 

Vysúvanie filmuAutomatické
Doba vyvolávania filmucca 90 s (v závislosti od okolitej teploty)
BleskVstavaný, automatický elektronický blesk

vždy zapnutý

doba nabíjania: 7.5 s alebo menej (pri použití nových batérií), efektívny dosah blesku: 0.3 m – 2.2 m

Automatické vypínanie5 min.
Napájaniedve CR2/DL CR2líthiové batérie

Kapacita: cca 30 instax SQUARE 10-balení filmov na jednu novú sadu CR2/DL CR2 batérií

OstatnéPočítadlo zostávajúcich záberov
Rozmery a hmotnosť130.7 mm x 118.6 mm x 57.5 mm. (bez výčnelkov)/390g. (bez batérie, remeňa a filmu )
Príslušenstvodve CR2/DL CR2 líthiové batérie, remeň, grip na palec
* špecifikácie sa môžu zmeniť

SQUARE film RAINBOW

Veľkosť obrazu62mm×62mm (L x W)
Veľkosť fotografie86mm×72mm (L x W))

SQUARE film MONOCHROME

Veľkosť obrazu62mm×62mm (L x W)
Veľkosť fotografie86mm×72mm (L x W)

 

Značky: