Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť FUJIFILM oznamuje premiéru telekonvertora FUJINON XF1,4x TC WR, ktorý zväčší rozsah objektívov s bajonetom X.

Výkonný telekonvertor FUJINON XF1,4x TC WR zväčší ohniskovú vzdialenosť objektívu *1 až 1,4-krát. Aj keď sa po namontovaní telekonvertora hodnota clony zvyšuje o jeden krok, jeho dokonale navrhnutá optika skla zo 7 členov v 3 skupinách zachováva optické vlastnosti objektívu. Vďaka homogénnej konštrukcii je telekonvertor nasadený na objektív *1 odolný voči poveternostným podmienkam, prachu a mrazu do -10 ° C. Vďaka tomu ho môžeme používať bez problémov spoločne s telom fotoaparátu X-T1 a objektívom XF 50-140 mm F2,8 R LM OIS WR odolným voči poveternostným podmienkam a prachu.

1Hlavné črty

(1) Vysoká kvalita obrazu a zachovanie pôvodných optických vlastností objektívu

・Konštrukcia sa skladá zo 7 členov v 3 skupinách a zachováva optický výkon pôvodného objektívu.

・Optimálne parametre kvality obrazu použité vo všeobecnej charakteristike pôvodného objektívu a telekonvertora 1,4x umožňujú zachovať dokonalú kvalitu fotografií a významne obmedziť aberácie po 1,4-násobnom zväčšení ohniskovej vzdialenosti.

・Po namontovaní telekonvertora fotoaparát zobrazuje a ukladá informácie s prihliadnutím na zmenené hodnoty clony a ohniskovej vzdialenosti.

(2) Telekonvertor ovplyvňuje funkciu autofokusu vo fotoaparáte

・Po namontovaní telekonvertora zostáva rýchlosť autofokusu rovnaká, ako bez telekonvertoru.

・Autofokus s detekciou kontrastu v režime náhľadu v reálnom čase umožňuje vytvárať snímky s minimálnou hodnotou clony napriek tomu, že telekonvertor zvyšuje hodnotu clony o jeden krok. Navyše zásluhou snímača, ktorý je zodpovedný za funkciu mechanizmu autofokusu, je zaostrovanie presné aj v prípade priblíženia na úrovni super teleobjektívu s malou hĺbkou ostrosti.

(3) Odolnosť voči poveternostným podmienkam, prachu a mrazu do -10 °C

・Pripevnenie telekonvertora na fotoaparáte a objektíve odolnom voči poveternostným podmienkam (napr. FUJIFILM X-T1 s objektívom FUJINON XF 50-140 mm F2,8 R LM OIS WR) neovplyvňuje odolnosť celej súpravy.

(4) Prvotriedny subtílny dizajn

・Telo telekonvertora z vysoko akostného kovu bolo navrhnuté pre výrobky radu X. Po jeho nasadení na kompatibilný objektív FUJINON sa stávajú jedným celkom.

2Všeobecná špecifikácia

TypTelekonvertor FUJINON XF 1,4X TC WR
Konfigurácia optiky7 členov v 3 skupinách
Ohnisková vzdialenosť1,4x v porovnaní s pôvodným objektívom
Maximálna clona1 krok via
Minimálna clona1 krok viac
Zaostrovací rozsahViacmenej identický s použitým objektívom
Maximálne zväčšenie1,4x v porovnaní s použitým objektívom
Vonk rozmery:cca Φ 58×15 mm
Hmotnosťcca 130 g

 

Značky: