Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť FUJIFILM Corporation (prezident: Kenji Sukeno) oznamuje, že v polovici septembra 2019 vydá „FUJINON GF50mmF3.5 R LM WR“, a rozšíri tak radu objektívov GF pre systém GFX.

Nový GF50mmF3.5 R LM WR je najmenší a najľahší (335g) GF objektív s maximálnou clonou F/3,5 a ohniskovou vzdialenosťou 50mm (ekvivalent 40mm vo formáte 35mm filmu). Po nasadení na model GFX 50R táto kombinácia váži iba 1110g, čo z neho robí najľahši set GFX a je ideálnou voľbou pre street a cestovné fotografie.

FUJINON GF sú objektívy najvyššej kvality od spoločnosti Fujifilm, ktoré prinášajú neuveriteľný obrazový výkon a bohatú tonálnu reprodukciu. To je možné vďaka vynikajúcim optickým výrobným technológiám, ktoré leštia povrchy šošoviek s presnosťou sub-mikrónov. Odborné znalosti pochádzajú z rokov vývoja špičkových objektívov FUJINON, vrátane televíznych objektívov, ktoré nedávno získali ocenenie Engineering Emmy® Award od americkej televíznej akadémie. Objektívy GF môžu využiť plný potenciál digitálnych fotoaparátov FUJIFILM GFX 100, GFX 50S a GFX 50R. V kombinácii s unikátnou technológiou reprodukcie farieb spoločnosti Fujifilm poskytujú tieto objektívy najvyššiu kvalitu obrazu na svete.

Model GF50mmF3.5 R LM WR nadväzuje na predchádzajúce objektívy GF a ponúka úžasný obrazový výkon a bohatú tonálnu reprodukciu, ktorá pomáha zachytiť atmosféru akejkoľvek scény. Objektív je utesnený vďaka čomu je odolný voči prachu a poveternostným vplyvom a schopný pracovať pri teplotách až do -10°C.

1Vlastnosti

(1) Vynikajúca kvalita obrazu

Objektív pozostáva z 9 prvkov v 6 skupinách, vrátane jedného asférického prvku. Táto konfigurácia minimalizuje sférickú aberáciu a skreslenie, ktoré zaručuje vynikajúci obrazový výkon a bohatú tonálnu reprodukciu.

(2) Kompaktný

Je malý a ľahký s rozmermi Φ84x48mm a hmotnosťou len 335g.

V kombinácii s GFX 50R je to kompaktný a je ideálny set pre street fotografiu či cestovanie.

(3) Vysoký výkon

Lineárny motor, ktorý poháňa ľahké optické prvky vo vnútri, poskytuje vysokú presnosť, vysokú rýchlosť a je tichý, čo umožňuje automatické zaostrovanie aj počas nakrúcania videa.

(4) Odolnosť

Objektív je utesnený na desiatich miestach, vďaka čomu je odolný voči prachu a poveternostným vplyvom, pričom je schopný pracovať aj pri teplotách do -10°C.

Značky: