Neviete aké plemeno psa to je? Google Lens vám to zodpovie.

Na internete je množstvo informácií, no nie všetky sa jednoducho hľadajú. Spoločnosť Google sa preto rozhodla značne prepracovať svoju funkciu Lens, aby pomáhala používateľom v reálnom čase zodpovedať ich otázky za pomoci kamery. Doteraz bola táto funkcia dostupná v aplikácii Fotky Google a dokázala identifikovať informácie z už odfotených fotiek.

Najnovšie však postačí namieriť kameru smartfónu na psa a Lens už zistí plemeno. Prípadne stačí kameru namieriť na nábytok, knihu či oblečenie a aplikácia už nájde aj internetový obchod, kde sa daná vec dá kúpiť. Tiež bude možné namieriť fotoaparát na papier s textom a ten jednoducho označiť a skopírovať do telefónu.

Novinky z Google Lens budú dostupné priamo vo fotoaparáte vybraných výrobcov. Smartfóny spoločností Xiaomi, Motorola, Sony, Google a niekoľko ďalších by malo ponúknuť túto funkciu priamo v aplikácii Fotoaparát v niektorej z blízkych aktualizácii.

Google Lens je tiež k dispozícii aj v aplikácii Fotky Google a v Google Asistentovi. Dostupnosť jednotlivých funkcií sa však môže odlišovať podľa regiónu alebo nastaveného jazyka. V redakcii nám Google Lens ponúka už iOS verzia aplikácie Fotky Google, v jej Android verzii ju máme k dispozícii iba po nastavení jazyka telefónu do angličtiny. Vďaka priamemu zabudovaniu tejto funkcie do fotoaparátov vybraných výrobcov však bude čoskoro dostupnejšia pre veľké množstvo používateľov.

Zdroj: Google Blog

Prečítajte si aj:

Google chce zmeniť spôsob, ako používame smartfóny. Android P prinesie tieto novinky