Spoločnosť chce v oblasti umelej inteligencie aj naďalej napredovať.

Samsung už onedlho predstaví dvojicu skladateľných telefónov Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6. O týchto dvoch zariadeniach sú známe takmer všetky dôležité informácie, pričom iba nedávno bol zverejnený aj ich prvý oficiálny obrázok. Tohtoročná konferencia Unpacked sa bude konať 10. júla, čo znamená, že Samsung svoje novinky uvedie ešte pred letnými olympijskými hrami v Paríži. 

Samsung od začiatku tohto roka, teda s uvedením série Galaxy S24, vsádza na Galaxy AI, ktorá do smartfónov tohto výrobcu prináša celý rad pokročilých funkcií umelej inteligencii. Vďaka tejto sade je používateľská skúsenosť na oveľa vyššej úrovni. Čo je však dôležité, tak postupom času sa tieto funkcie dostali do ďalších Galaxy telefónov. Teraz Samsung dokonca oficiálne potvrdil, že Galaxy AI bude dostupné aj pre skladateľné telefóny novej generácie.

Samsung Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 na prvom oficiálnom obrázkuZdroj: Reddit/UnironicallyMe37
Samsung Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 na prvom oficiálnom obrázku

Spoločnosť o tom informovala v blogovom príspevku, ktorý obsahuje veľa podrobností o Galaxy AI vrátane jej implementácie v ďalších skladacích zariadeniach. Samsung vďaka tejto implementácii chce poskytnúť úplne nový a jedinečný zážitok z umelej inteligencie, ktorý je neustále optimalizovaný pre čo najlepší zážitok aj pre nadchádzajúce skladačky. To znamená, že Samsung bude aj pri Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 klásť veľký dôraz na prvky AI, pričom ten bude pre ne ešte viac optimalizovaný.

Samsung tiež spomína Hybrid AI, čo znamená, že spoločnosť bude používať funkcie AI na zariadení a cloudové funkcie, ktoré budú v rovnováhe. Vďaka vylepšeniam AI na zariadení si môžu byť používatelia istí ochranou súkromia a lepšou odozvou. Zatiaľ čo umelá inteligencia založená na cloude môže v spolupráci s poprednými partnermi priniesť množstvo nových funkcií.

Séria Samsung Galaxy S24: Funkcie umelej inteligencieZdroj: TOUCHIT
Séria Samsung Galaxy S24: Funkcie umelej inteligencie

Medzi AI funkcie patria napríklad Circle to Search alebo Asistent prehliadania, cez asistentov pre hovory a správy, až po návrhy na úpravu fotografií.

Pripomíname, že Samsung spolu so skladateľnými smartfónmi Galaxy Z Fold6 a Z Flip6 už 10. júla predstaví aj ďalšie veľmi zaujímavé zariadenia – inteligentné hodinky série Galaxy Watch7, nové modely Galaxy Watch Ultra a Galaxy Watch FE spolu s prsteňom Galaxy Ring.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.