Galaxy AI funkcie budú dostupné iba pre smartfóny série Galaxy S23 a skladacie telefóny 5. generácie.

Samsung pripravuje veľkú aktualizáciu na nadstavbu One UI 6.1, s ktorou prišli na trh telefóny série Galaxy S24. V priebehu marca by mali túto nadstavbu získať aj staršie Galaxy zariadenia a to vo forme aktualizácie. Marcové uvedenie veľkej aktualizácie spomínajú dvaja leakeri – Benit Bruhner Pro aj Tarun Vats.

Aktualizáciu na One UI 6.1 dostanú v prvej várke telefóny série Galaxy S23 a Galaxy S22, ale aj skladacie telefóny Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5. Hlavným lákadlom novej nadstavby One UI 6.1 sú určite funkcie umelej inteligencie, ktoré majú označenie Galaxy AI. Tie predstavujú jedno z hlavných zlepšení, s ktorým prišla séria Galaxy S24.

Samsung dávnejšie oficiálne potvrdil, že AI funkcie dostanú aj telefóny série Galaxy S23 a skladacie zariadenia Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5. Je preto logické, že mnohí používatelia týchto majiteľov netrpezlivo čakajú na to, kedy Samsung aktualizáciu na One UI 6.1 sprístupní.

One UI 6.1 prinesie okrem AI funkcií aj ďalšie zlepšenia, ako sú zdokonalené animácie, nové možnosti nastavenia uzamknutej obrazovky a viaceré opravy chýb a zlepšenia stability. Smartfóny série Galaxy S22 a viaceré ďalšie staršie Samsung smartfóny síce aktualizáciu na One UI 6.1 takisto dostanú, avšak v ich prípade nebudú funkcie Galaxy AI dostupné. Bohužiaľ.

Ktoré AI funkcie budú dostupné v starších Galaxy smartfónoch?

Smartfóny série Galaxy S23 a skladacie zariadenia Galaxy Z Flip 5 a Galaxy Z Fold 5 nedostanú úplne všetky AI funkcie, ktoré ponúkajú telefóny Galaxy S24. Okrem iných však dostanú tieto funkcie:

  • Circle to Search – nové vyhľadávanie zakrúžkovaním
  • Živý preklad – preklad v reálnom čase počas telefonických hovorov
  • Note Assist – automatické súhrny a formátovanie v poznámkach
  • Photo Assist – upravovanie fotografií priamo v aplikácii Galéria pomocou AI nástrojov

Ako to bude s ostatnými AI funkciami, to zistíme až po sprístupnení aktualizácie na One UI 6.1. Jej distribúcia by mohla teoreticky začať v druhom alebo treťom marcovom týždni. Keď sa tak stane, budeme o tom informovať.

Zdroj: Benit Bruhner Pro, Tarun Vats

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit