Konkurencia je však oveľa ďalej.

Pôjde pritom iba o druhé zariadenie z portfólia spoločnosti, ktoré bude toto káblové nabíjanie podporovať. Rýchle 45 W nabíjanie priniesol ešte v roku 2020 model Galaxy S20 Ultra, pričom Samsung ho tento rok pri Galaxy S21 Ultra opäť nepoužil a tento model vybavil nabíjaním s výkonom 25 W. Najnovšie správy naznačujú, že Samsung sa chystá opäť použiť najrýchlejšiu technológiu, aká kedy bola spoločnosťou nasadená.

Správa pochádza od spoľahlivého leakera Ice Universe, ktorý uviedol, že ide o 100 % potvrdenú informáciu, takže Galaxy S22 Ultra bude skutočne podporovať 45W (10V/4,5A) nabíjanie.

Zdroj síce neprezradil, či sa Galaxy S22 Ultra bude dodávať so 45 W adaptérom, ale je pravdepodobné, že ho bude potrebné prikúpiť. Zatiaľ nie je jasné, či budú aj ostatné modely z radu Galaxy S22 vybavené 45W nabíjaním alebo prídu s osvedčeným 25 W nabíjaním ako ich predchodcovia. Očakávame, že verzia Plus dostane batériu s kapacitou 4 500 mAh, zatiaľ čo model Ultra príde s kapacitou 5 000 mAh.

Do predstavenia radu Galaxy S22 zostáva ešte niekoľko mesiacov, ale očakávame, že v najbližšom období sa o smartfónoch objaví čoraz viac informácií.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.