Ide o tretiu aktualizáciu zameranú na fotoaparáty.

Pravidelná mesačná aktualizácia pre telefóny série Galaxy S23 aj tento mesiac mešká. Opäť to však má svoj dôvod. Samsung totiž pripravil a vydal ďalšiu veľkú aktualizáciu, ktorá okrem bezpečnostnej záplaty, a ďalších opráv, prináša aj očakávané zmeny, týkajúce sa fotoaparátov.

Pokým aktualizácia softvéru z júna 2023, pre telefóny Galaxy S23, Galaxy S23+ a Galaxy S23 Ultra, mala neuveriteľných 2,2 GB, tak aj tá augustová s veľkosťou 1,4 GB rozhodne prináša viac, ako len pravidelnú mesačnú bezpečnostnú záplatu.

Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra

Hoci pri vydaní aktualizácie neboli zverejnené žiadne podrobnosti, tak kórejská divízia spoločnosti Samsung teraz zverejnila oficiálny záznam zmien najnovšieho firmvéru pre telefóny série Galaxy S23, ktorý obsahuje oveľa viac zmien, než sa pôvodne predpokladalo.

Jednou z hlavných zmien je možnosť snímania s 2-násobným priblížením v režime fotografií a videa v celom rade Galaxy S23. Táto funkcia využíva orezanie v senzore na dosiahnutie lepšej kvality obrazu. Portál AndroidPolice dodáva, že na aktiváciu možnosti 2-násobného priblíženia je potrebná inštalácia najnovšej verzie asistenta fotoaparátu. Nová funkcia tak prichádza iba pár týždňov po tom, čo Samsung do série Galaxy S23 pridal 2-násobné priblíženie pre portrétny režim. 

Nová funkcia 2-násobného priblíženia pre hlavný fotoaparát je viac, ako vítaná, keďže hlavné fotoaparáty moderných smartfónov majú až príliš širokouhlé objektívy, a tie produkujú “deformované snímky”. Novinka tak umožní zachytiť scénu oveľa prirodzenejšie, a to aj bez viditeľného zníženia kvality výsledných fotografií. V prípade modelu Galaxy S23 Ultra je možné 2-násobné priblíženie používať aj pri nahrávaní videí v režime Super Steady.

Ďalšia funkcia, ktorá sa podpíše pod zvýšenie kvality fotografií, je eliminácia rozmazania pri snímaní pohybujúcich sa objektov. Keďže ide o dlhodobý problém Galaxy telefónov, tak ani teraz neočakávame okamžité vyriešenie tohto problému, avšak je možné, že Samsung je konečne na dobrej ceste sa tohto neduhu nadobro zbaviť.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Treťou významnou zmenou je optimalizovaný výkon aplikácie fotoaparátu pri používaní rôznych funkcií v režime Foto/Video.

Od uvedenia série Galaxy S23 sa používatelia modelov Galaxy S23 a S23+ stretávajú s problémom Banana effect, ktorý súvisí s neostrými / rozmazanými fotografiami. Nová aktualizácia tento problém údajne iba zmierňuje, čiže sa môže v niektorých prípadoch ešte objavovať. Až čas teda ukáže, či bude celkom odstránený.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.