Všetko začína do seba zapadať.

Samsung sa pripravuje na uvedenie modelu Galaxy S23 FE, ktorý by mal doplniť existujúce trio telefónov Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra zo začiatku tohto roka. Okrem tohto telefónu by sa mali čoskoro na trhu objaviť aj dva modely tabletov Galaxy Tab S9 FE a Tab S9 FE+. Už len pri pohľade na tento zoznam FE zariadení sa potvrdzuje nedávna fáme o tom, že Samsung bude v budúcnosti vydávať čoraz viac zariadení tejto populárnej série

Nová správa z portálu 9to5google naznačuje, že zariadenia série Galaxy FE budú predstavené ešte tento rok, avšak ich uvedenie sa presúva do 4. kvartálu 2023. Túto správu potvrdzuje známy leaker Max Jambor, ktorý takisto potvrdil naše úvahy o tom, že Samsung pripraví špeciálnu udalosť zameranú výhradne na zariadenia Fan Edition. Počas tejto udalosti by mali byť údaje predstavené aj viaceré zariadenia IoT. 

Pokiaľ by sme mali odhadnúť presnejší termín uvedenia týchto FE zariadení, tak najmenej pravdepodobným je koniec novembra, prípadne začiatok decembra. V každom prípade 4. kvartál je z pohľadu predajov veľmi silný, pretože čerstvo predstavené zariadenia by sa dostali do predvianočného predaja, čím by Samsung dosiahol veľmi zaujímavé zisky. Aj preto je potrebné očakávať, že FE modely budú uvedené niekedy medzi 1. októbrom a 1. decembrom, hoci kvartál končí 31. decembra.

Keďže sa Samsung v budúcnosti plánuje viac venovať zariadenia Fan Edition, tak je možné, že ich ponuka sa čoskoro rozšíri. Aktuálne sa však očakáva iba uvedenie telefónu Galaxy S23 FE a tabletov Galaxy Tab S9 FE, ktoré sa už objavili vo viacerých únikoch. Očakáva sa, že Galaxy S23 FE by mal byť uvedený s čipsetom Exynos 2200, zatiaľ čo tablety Tab S9 FE by nemali dostať AMOLED displeje, hoci rozmery budú 11 a 12,4-palca.

Nie sme si však istí, či na udalosti s názvom Fan Edition bude predstavený aj lokalizačný prívesok Galaxy Smart Tag 2, o ktorom sme informovali nedávno. V súvislosti s FE zariadeniami sa čoraz viac skloňujú aj lacné slúchadlá Galaxy Buds, ktoré by mohli byť takisto predstavené počas udalosti Fan Edition.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.