Pôjde o cenovo dostupnejšie varianty nedávno predstavených tabletov Galaxy Tab S9.

Len nedávno sme sa dočkali predstavenia troch nových tabletov radu Galaxy Tab S9 a už je prakticky jasné, že Samsung ich rodinu doplní ďalšími zariadeniami. Ich názvy sa objavili na oficiálnej webovej stránke spoločnosti Samsung vo Francúzsku.

Tablety sa nachádzajú v zozname zariadení Galaxy kompatibilných s digitálnym asistentom spoločnosti Bixby a naznačuje to skorý príchod týchto dvoch zatiaľ oficiálne neohlásených tabletov na trh. Má ísť konkrétne o Galaxy Tab S9 FE a Galaxy Tab S9 FE+, teda cenovo dostupnejšie a výbavou mierne ochudobnené alternatívy k trom základným Tab S9 tabletom.

Zvesti o tom, že Samsung pracuje na nových tabletoch Fan Edition (FE), kolujú internetom už nejaký čas. Zariadenia sme už videli v rôznych certifikáciách a benchmarkových zoznamoch, pričom uniknuté rendery odhalili aj ich dizajn.

Špekulovalo sa, že Samsung by mohol nové cenovo dostupné tablety predstaviť počas minulotýždňového podujatia Galaxy Unpacked, ale nestalo sa tak. Kórejská firma predstavila iba Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ a Galaxy Tab S9 Ultra, ktoré sú jej vlajkovými loďami. Modely FE sa nikde nespomenuli, hoci na podujatí boli predstavené skladacie telefóny Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 a inteligentné hodinky Galaxy Watch 6.

Čo sa týka špecifikácií budúcich tabletov, zdá sa, že Galaxy Tab S9 FE+ bude mať podobné rozmery ako Galaxy Tab S7 FE. Údajne bude mať 12,4-palcový displej a očakáva sa, že bude vybavený procesorom Exynos 1380. Chýbať nemá ani pero S Pen, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, stereo reproduktory či duálny zadný fotoaparát.

Zdroj: Sammobile.com, ilustračné foto

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.