Toto sú jeho technické parametre.

O modeli Galaxy S23 FE (Fan Edition) bolo zverejnených pomerne veľa špekulácií, avšak jeho uvedenie na trh bolo doteraz opradené rúškom tajomstva. Pokým staršie špekulácie pracovali so septembrovým termínom uvedenia, tak iné ho posúvali viac ku koncu tohto roka. Portál GSMArena v nadväznosti na leak Yogesha Brara tvrdí, že fanúšikovská verzia série Galaxy S23 bude uvedená už v septembri.

Staršie úniky taktiež tvrdili, že model Galaxy S23 FE príde v 3. kvartáli, čo je stále v zhode s teraz zverejneným septembrovým termínom uvedenia. Okrem možného termínu sa na verejnosť dostala aj nová sada technických parametrov, ktorá potvrdzuje použitie čipovej sady Exynos 2200. Ide o pomerne kontroverzné rozhodnutie, pretože samotný Samsung tvrdí, že túto čipovú sadu pre Galaxy S23 FE nemal na sklade, čiže musel obnoviť jej výrobu. Je však možné, že túto sadu pre tohtoročný model Galaxy S23 FE upravil, aby sa neopakovali problémy s prehrievaním známe zo série Galaxy S22.

Na rozdiel od globálne verzie dostanú používatelia v USA čipovú sadu Snapdragon 8 Gen 1. Je preto na mieste tvrdiť, že hoci americkí používatelia dostanú “americký” Snapdragon, tak Samsung bude v ostatných regiónoch sveta presadzovať vlastný Exynos, aby znížil náklady na minimum. To spoločnosti umožní pripraviť aj priaznivejšiu koncovú cenu, ako keby uviedol globálny model Galaxy S23 FE s čipsetom od Qualcommu.

Galaxy S23 FE bude mať 6,4-palcový FHD+ Dynamic AMOLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Na zadnej strane sa budú nachádzať tri fotoaparáty. Hlavný bude mať rozlíšenie 50 Mpx a OIS, ultraširokouhlý bude mať rozlíšenie 8 Mpx a teleobjektív 12 Mpx. Na prednej strane sa bude vynímať 10 Mpx selfie fotoaparát. Batériu s kapacitou 4 500 mAh bude možné káblovo nabíjať tradičnými 25 W.

Po softvérovej stránke je potrebné počítať s Androidom 13 a s nadstavbou One UI 5.1. Pokiaľ zoberieme v úvahu aj dĺžku softvérovej podpory 4 + 5, tak sa zdá, že Samsung sa pripravuje na uvedenie skutočne vynikajúceho telefónu, ktorý bude mať jeden z najlepších pomerov cena / výkon / softvérová podpora.

Samsung však musí s cenovkou Galaxy S23 FE narábať veľmi opatrne, pretože už aj modely Galaxy S23 a S23+ sa predávajú za nižšie ceny, ktoré sa môže až nebezpečne priblížiť k cene nového Galaxy S23 FE.

Výhodou tohto modelu bude v každom prípade spomínaná softvérová podpora, ktorý oproti hlavným  modelom série Galaxy S23 skončí o viac ako pol roka neskôr. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.