Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 27. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Galaxy S25 Ultra zásadne zmení dizajn. Samsung sa vracia ku koreňom

Séria Galaxy S25 je od svojho predstavenia vzdialená približne pol roka, čo poskytuje dostatočne veľký priestor na overené informácie, ale aj špekulácie, ktoré každým dňom výrazne menia pohľad na tieto pripravované telefóny. Aj keď sa v týchto dňoch rieši, či séria Galaxy S25 bude využívať Snapdragon alebo Exynos, tak nová správa môže vyvolať podobné pocity, ako keď Samsung oficiálne oznámil koniec série Galaxy Note.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Orange zaradil do ponuky nové smartfóny Honor, Motorola, Oppo a ďalšie novinky

Orange oznámil novinky v portfóliu zariadení, ktoré si môžu jeho zákazníci zakúpiť s Paušálmi PlusYoxo Paušálom alebo Pro Biznis paušálmi na splátky od 1 eura. Zariadenia je možné zakúpiť aj bez paušálu a viazanosti v plnej sume.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Xiaomi 14 Ultra v rebríčku DxOMark získal skvelé hodnotenie

Tohtoročná séria vlajkových lodí od Xiaomi zaujala vo viacerých ohľadoch. Prémiový Xiaomi 14 Ultra sa konečne dostal na globálny trh, pričom navštívil všetky trhy. Tento model sme otestovali aj u nás v redakcii a okrem smartfónu je zaujímavé aj fotografické príslušenstvo, ktoré sa k nemu dodáva. Xiaomi 14 Ultra je totiž fotomobil schopný vytvárať prémiové snímky.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. SSD s 1000 vrstvami: Nahradíme nimi otáčkové disky?

Konkrétnejšie sa k téme zvyšovania kapacity vyjadrila spoločnosti Kioxia. Tá plánuje podľa webu Block & Files zvýšiť počet vrstiev na 1000 3D NAND do roku 2027. Je to nutnosť nielen technologického, ale aj ekonomického vývoja. Na konferencii IWM 2024 v Soule sa spoločnosť Western Digital vyjadrila, že výrobné náklady rastú, zatiaľ čo návratnosť investícií je na poklese. S tým ale firma Kioxia nesúhlasí.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Čína nespí a kopíruje čo sa dá: Great Wall S2000 GL je 8-valcový „zabijak“ Hondy Gold Wing

Honda Gold Wing doposiaľ nemala extra veľa relevantných konkurentov, no to sa onedlho zmení. Čínska automobilka Great Wall Motor (GWM) produkuje aj motorky a S2000 GL je jej najnovší počin, ktorý má byť onedlho podporený ďalšími zaujímavými motorkami v rôznych kategóriách a kubatúrach.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Nové Samsung Galaxy Watch prinesú veľké zlepšenie dôležitej funkcie

Samsung už o pár dní predstaví dlho očakávané hodinky Samsung Galaxy Watch7 a Galaxy Watch Ultra. Mnohí používatelia, vrátane mňa, ktorí využívajú smart hodinky aj na monitorovanie aktivity, sú zvedaví najmä na zlepšenie športových a zdravotných funkcií.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: