Udialo sa tak počas výstavy MWC v Barcelone.

Hneď na úvod musíme povedať, že z tohto oznámenia nie sme vôbec prekvapení. Od prvej správy, ktorá sa pohrávala s koncom série Galaxy Note síce ubehol už pomerne dlhý čas, avšak aktuálna vlajková loď Galaxy S22 Ultra už definitívne pochovala akékoľvek nádeje na pokračovanie týchto obľúbených telefónov s označením Galaxy Note. Existencia série Galaxy Note a modelu Galaxy S22 Ultra by jednoducho nedávala žiadny zmysel.

Po predstavení modelu Galaxy S22 Ultra však séria Note nebude nikomu chýbať, pretože okrem dizajnu si tento smartfón ponechal aj to najlepšie – integrované dotykové pero S Pen. Šéf mobilnej divízie Roh Tae-moon počas výstavy novinárom povedal, že smartfóny s označením Galaxy Note už nemáme očakávať. Ďalej však uviedol, že „Galaxy Note” bude každoročne uvedený ako model „Ultra„.

Nakoniec to skutočne vyzerá tak, že poslednými modelmi série Galaxy Note sa stali Note20 a 20 Ultra z roku 2020. Samsung dokonca v roku 2021 nevydal žiadny Note, čomu predchádzali rôzne náznaky postupného zániku tejto legendárnej série. Prvou lastovičkou sa pritom stal už model Galaxy S21 Ultra, ktorý do série Galaxy S priniesol podporu pera S Pen ako prvý.

Dobrou správou je, že telefóny “Galaxy Note” nekončia a ich odkaz pokračuje ďalej. Po silnejúcom dopyte o skladacie zariadenia sa definitívne začlenili do série Galaxy S a prinášajú aj všetky vychytávky, na ktoré sme boli zvyknutí pri Samsung telefónoch s dotykovým perom S Pen.

Na vrchole ponuky sériu Galaxy Note nahradila séria skladacích zariadení Galaxy Fold.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.