Obchod Galaxy Store už nebude možné využívať bez Samsung účtu.

Obchod Google Play je bezpochyby najznámejšou službou pre inštaláciu a aktualizáciu aplikácií v smartfónoch s operačným systémom Android. Okrem tohto obchodu však používatelia rôznych smartfónov môžu využívať aj iné obchody, ktoré spravuje výrobca zariadenia. V prípade Xiaomi smartfónov je to napríklad App Mall, Samsung smartfóny zasa ponúkajú Galaxy Store. Aj keď ide o menšie obchody, ktoré majú menší podiel používania v porovnaní s obchodom Google Play, stále sú využívané.

Práve Galaxy Store v zariadeniach Samsung však v blízkej dobe čaká zmena, ktorá ovplyvní istý počet používateľov. Ako sa totiž dozvedáme z portálu SamMobile, Samsung v poslednej dobe začal informovať o tom, že tento obchod nebude už čoskoro možné využívať bez Samsung účtu. Tento účet je pritom zadarmo a založiť sa dá v priebehu niekoľkých okamihov.

Samsung Galaxy S24 UltraZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S24 Ultra

Významným dátumom, kedy sa táto zmena udeje, je 25. september. Po tomto dátume nebude možné inštalovať ani aktualizovať aplikácie v zariadeniach Samsung prostredníctvom Galaxy Store bez prepojeného Samsung konta. Treba však spomenúť, že len veľmi malý počet aplikácií bolo doteraz možné inštalovať a aktualizovať touto cestou bez účtu Samsung. Týkalo sa to prevažne len systémových aplikácií, takže si to bežný používateľ ani len nevšimol.

Portál SamMobile však uvádza, že niektoré systémové aplikácie bude aj naďalej možné využívať bez vytvoreného účtu Samsung, takže používanie telefónu nebude obmedzené ani po tejto zmene. V každom prípade, ak si chcete zachovať komfort pri používaní telefónu či iného zariadenia, mali by ste na túto zmenu reagovať.

Ak teda nemáte vo svojom zariadení od Samsungu ešte vytvorený a prihlásený účet Samsung, odporúčame vám to zmeniť. Tento účet pritom nie je vyžadovaný a povinný pri používanú zariadení, no napriek tomu so sebou prináša niekoľko výhod. Okrem toho sa dá jednoducho prepojiť a vytvoriť pomocou účtu Google, ktorý v telefóne bezpochyby prihlásený máte. Prihlasovanie do Samsung účtu je teda jednoduché aj vďaka tomuto prepojeniu.

Zdroj: sammobile.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.