Vo výbave nebude chýbať Snapdragon 8 Gen 2 a podpora eSIM.

Počas uplynulých týždňov uniklo neskutočne veľa informácií o zariadeniach, ktoré budú predstavené počas blížiaceho sa Galaxy Unpacked, ktoré sa bude konať 26. júla v Južnej Kórei. Pokým hlavnými hviezdami večera budú skladacie telefóny Galaxy Z Fold5 a Z Flip5, tak tejto dvojici budú sekundovať tablety série Galaxy Tab S9. Aktuálna sa však aj vďaka portálu 9to5google na internet dostala najnovšia sada technických parametrov najvýkonnejšieho modelu Galaxy Tab S9 Ultra. Súčasťou úniku sú aj obrázky, ktoré potvrdzujú viaceré dohady.

Render Galaxy Tab S9 UltraZdroj: 9to5google
Príslušenstvo pre Galaxy Tab S9 Ultra

Model Ultra je v skupine Galaxy tabletov na vrchu ponuky. V prvom rade ide o veľmi výkonné zariadenie, ktoré je aj poriadne veľké. Prvým Ultra tabletom sa stal Galaxy Tab S8 Ultra, ktorý má až 14,6-palcový displej a vlajkové parametre. V tomto duchu bude pokračovať aj jeho nástupca, ktorým je pripravovaný Galaxy Tab S9 Ultra:

Galaxy Tab S9 Ultra: Technické parametre tesne pred predstavenímZdroj: EvanBlass
Galaxy Tab S9 Ultra: Technické parametre

Model Galaxy Tab S9 Ultra sa iba nakrátko objavil v novom úniku na internete, ktorý zverejnil Evan Blass. Na základe týchto informácií bude obsahovať rovnaký 14,6-palcový displej AMOLED a podobný dizajn s malými zmenami a vylepšeniami, ako jeho predchodca.

Údajné zmeny sa prejavia aj pri fotoaparátoch. Galaxy Tab S9 Ultra bude vybavený 8 Mpx ultraširokouhlým fotoaparátom, ktorý bude doplnený o 13 Mpx hlavný fotoaparát. Vo výbave sa bude nachádzať aj 11 200 mAh batéria, až 12 GB RAM a 512 GB internej pamäte. Na prednej strane budú dva selfie fotoaparáty umiestnené do výrezu.

V neposlednom rade je potrebné medzigeneračne počítať s výkonnejšou čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Úniky pritom naznačujú, že Galaxy Tab S9 Ultra bude vybavený slotom pre klasickú SIM, ktorú po novom doplní aj eSIM.

Nová várka obrázkov dokonca naznačuje, že tablet bude mať so svojim predchodcom identický dizajn, ochranné puzdro so stojanom, ako aj pero S Pen. 

Zdroj: 9to5google

Titulný obrázok Galaxy Tab S8 Ultra

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.