Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zostaňte aj v tejto neľahkej dobe produktívny, komunikatívny a zdravý s najnovšou nositeľnou elektronikou Samsung Galaxy

Spoločnosť Samsung Electronics dnes na konferencii Samsung Unpacked ohlásila nové hodinky Galaxy Watch3 a slúchadlá Galaxy Buds Live. Galaxy Watch3 sú smart hodinky novej generácie s nadčasovým remeselným spracovaním a najmodernejšími funkciami pre sledovanie zdravia a celkovej kondície. Galaxy Buds Live predstavujú najnovší tvar skutočne bezdrôtových slúchadiel True Wireless, ktoré sa môžu pochváliť štýlovým a ergonomickým dizajnom v spojení s prvotriednou zvukovou technológiou. 

Galaxy Watch3 a Galaxy Buds Live sú užitočné nástroje pre udržanie vášho životného štýlu a každodenných aktivít aj v súčasných podmienkach. Obe zariadenia sú plne integrované do širšieho ekosystému Galaxy, ktorý vám pomôže zdravšie žiť, lepšie komunikovať a vyťažiť maximum zo smart technológie.

„Nositeľná elektronika, označovaná ako Wearables, patrí medzi najrýchlejšie sa rozvíjajúce technologické odvetvia a toto tempo sa stále zvyšuje. V posledných mesiacoch sme na trhu zaznamenali obrovský nárast dopytu, pretože ľudia si kupujú smart hodinky a slúchadlá, aby im pomohli dobre zvládať, novú normálnosť,“ povedal Dr. TM Roh, prezident a vedúci oddelenia mobilných komunikácií v Samsung Electronics. „Počas siedmich rokov od predstavenia našich prvých smart hodiniek sme sa stali lídrom v oblasti nositeľných inovácií. Na základe tohto úspechu sa dnes zameriavame na vytváranie ďalších inovatívnych a užitočných funkcií v kombinácii s odvážnym dizajnom a vyspelou technológiou, ktorú naši zákazníci zvykli očakávať.“

Galaxy Watch3: Riaďte svoj život pomocou pokročilých technológií na podporu zdravia

Galaxy Watch3 sa môžu pochváliť všetkými atribútmi luxusných hodiniek a sú dostatočne pohodlné, aby sa dali nosiť po celý deň. Majú nadčasový dizajn a sú vyrobené z prvotriednych materiálov, ako je nerezová oceľ a kvalitná koža. Prvýkrát bude k dispozícii tiež odolný a elegantný titánový model. Galaxy Watch3 majú obľúbený ovládací otočný rámik ciferníka (lunetu), známy z predchádzajúcich modelov hodiniek. Jednoduchým otočením rámčeka môžete ľahko prepínať medzi widgetmi, otvárať aplikácie a prechádzať notifikácie. V porovnaní s pôvodným modelom Galaxy Watch sú Galaxy Watch3 o 14 % tenšie, o 8 % menšie a o 15 % ľahšie[1], a pritom majú väčší displej. Vzhľad ciferníku sa dá prispôsobiť tak, aby dokonale odrážal váš osobný štýl. V obchode Galaxy Store si môžete vybrať z viac ako 80 000 ciferníkov alebo si navrhnúť vlastný. Knižnica obsahuje kombináciu 40tich rýchlych zástupov, ktorí umožňujú pridať na ciferník informácie, ktoré sú pre vás najdôležitejšie.

S každou novou verziou boli funkcie Galaxy Watch rozšírené a Galaxy Watch3 teraz ponúkajú aj nové možnosti pri sledovaní zdravia a celkovej kondície. Pripravovaná funkcia merania kyslíka v krvi (SpO2) bude priebežne sledovať saturáciu kyslíkom pre hodnotenie účinku cvičenia a celkového zdravotného stavu.[2] Pre privolanie pomoci v prípade, že nečakane spadnete, prichádzajú Galaxy Watch3 s novou funkciou, ktorá dokáže rozpoznať potenciálny pád a zaslať SOS správu vybraným kontaktom.[3]

Začať pravidelne cvičiť môže byť ťažké. Pomoc ponúka napríklad nástroj na sledovanie bežeckej formy. Analýza behu[4] vie ponúknuť spätnú väzbu v reálnom čase aj vyhodnotenie po tréningu, čo pomáha zlepšiť formu, zvýšiť výkon a zabrániť zraneniu. Ak chcete sledovať stav vašej kondície, budete mať čoskoro ľahký prístup k hodnotám VO2 max[5], ktoré sú meradlom schopnosti tela maximálne využívať kyslík. S aplikáciou Samsung Health, ktorá obsahuje knižnicu viac ako 120 rôznych video cvičení, si môžete zriadiť všestranné domáce fitnes centrum. Jednoducho vyberte rutinný tréning na smartfóne Galaxy, preneste ho do smart televízora Samsung Smart TV[6] a vaše Galaxy Watch3 sa postarajú o zvyšok a automaticky sledujú, ako cvičíte. Samsung nezabúda ani na to, že dobrý odpočinok je rovnako dôležitý ako cvičenie, a preto vyvíja funkcie pre kontrolu spánku už od prvého modelu uvedeného na trh v roku 2014. Galaxy Watch3 teraz ponúkajú úplne nové hodnotenie spánku a informácie, ktoré vám pomôžu dosiahnuť lepší odpočinok.

Bezproblémová kompatibilita medzi Galaxy Watch3 a ďalšími zariadeniami Galaxy, vrátane Galaxy Note20, ďalej zvyšuje vaše možnosti využitia mobilných zariadení. Môžete nastaviť automatické odpovede pre správy aj obrázky a jednoducho si prezerať emotikony a fotografie priamo na vašom zápästí. Môžete tiež ľahko ovládať svoje mobilné aktivity. Prehrávajte si obľúbenú hudbu z telefónu pomocou ovládacieho otočného rámčeka ciferníku a používajte jednoduché gestá rúk[7], napríklad zatínanie a roztváranie päste pre prijatie hovoru alebo otáčanie zápästia pre stlmenie alarmov a prichádzajúcich hovorov. Pre tých, ktorí trávia dlhší čas bez svojho telefónu, sú k dispozícii tiež LTE modely, ktoré umožňujú prijímať hovory a správy, streamovať obľúbené zoznamy skladieb a pristupovať k obľúbeným aplikáciám aj na cestách.[8]

Galaxy Buds Live: Zostaňte stále v spojení a dobre naladení

Slúchadlá Galaxy Buds Live sa vymykajú konvenčnému dizajnu – ich jedinečná estetika nepripomína nič, čo ste kedy videli alebo nosili. Spoločnosť Samsung prepracovala tradičný dizajn slúchadiel do uší, vďaka ktorému slúchadlá nevyčnievajú z uší a vyzeráte s nimi omnoho prirodzenejšie. Ich ergonomický zaoblený dizajn zodpovedá tvaru ucha, takže sú dostatočne pohodlné aj pre celodenné nosenie. Aby vám dobre padli, môžete si ich prispôsobiť dvoma veľkosťami krídeliek.

Slúchadlá Galaxy Buds Live boli navrhnuté s cieľom prinášať živý, prirodzený zvuk. Vznikli spojením skúseností spoločnosti AKG so spracovaním zvuku a doterajších hardvérových inovácií spoločnosti Samsung a ponúkajú skutočne pohlcujúci zvukový zážitok. Použitie 12 mm akustického meniča a technológie Bass Duct vytvára hlboký a bohatý zvuk, aby ste si mohli vychutnať hudbu presne podľa zámeru interpreta. Vďaka trom mikrofónom a jednotke pre výber hlasu sa slúchadlá zamerajú na váš hlas a zaistia, že bude v telefóne vždy hlasno a zreteľne počuť. Slúchadlá sú vybavené aktívnym potlačením hluku (ANC) pre otvorený typ[9], čo vám umožní odtieniť rušivé zvuky, ako sú prechádzajúce autá alebo hlučná práčka, a pritom stále vnímať dôležité oznámenia a konverzácie.

Galaxy Buds Live ponúkajú príjemné počúvanie a pohodlné pripojenie k radu kompatibilných zariadení, medzi ktorými sa dá jednoducho prepínať bez nutnosti odpájania a opätovného pripájania slúchadiel. Po spárovaní s najnovšími zariadeniami Galaxy sa vám otvorí celý svet nových možností. Nahrávajte krištáľovo čistý zvuk do svojho videa na Galaxy Note20 pomocou Galaxy Buds Live ako bezdrôtového mikrofónu. Použite herný režim „Game Mode[10] pre zníženie oneskorenia zvuku – s dynamickým AMOLED 2X displejom na Galaxy Note20 získate oveľa hlbší herný zážitok. Pomocou novej funkcie Buds Together[11] môžete tiež ľahko zdieľať hudbu s priateľmi, a to bez obmedzenia kvality zvuku.

Pre pohodlnejšiu navigáciu ponúkajú Galaxy Buds Live intuitívne dotykové PUI (fyzické užívateľské rozhranie)[12] pre dotykové ovládanie a tiež hlasové ovládanie Bixby voice wake-up[13], ktoré umožňuje vyberať hudbu, otvárať aplikácie a posielať správy bez použitia rúk a vizuálnej kontroly. Galaxy Buds Live majú tiež dlhú výdrž batérie. Pri plnom nabití zvládnu slúchadlá 6 hodín prehrávania a nabíjacie puzdro umožní niekoľkonásobné dobíjanie pre získanie ďalších 15 hodín počúvania[14]. Keď potrebujete dobíjať rýchlo, môžete po iba 5 minútach nabíjania dosiahnuť až 1 hodinu hrania.[15]

Ceny a dostupnosť na Slovensku

Hodinky Galaxy Watch3 sa začnú na Slovensku predávať od 7. augusta v Bluetooth aj LTE verzii v dvoch veľkostiach – 41 mm (bronzová a strieborná farba) a 45 mm (čierna a strieborná farba). V štvrtom štvrťroku tohto roka budú k dispozícii aj hodinky Galaxy Watch3 v prevedení z titánu.

Odporúčané maloobchodné ceny hodiniek Galaxy Watch3

Galaxy Watch3 45mm BT – 459 €

Galaxy Watch3 45mm LTE – 509 €

Galaxy Watch3 41mm BT – 429 €

Galaxy Watch3 45mm BT TITAN – 649 €

Slúchadlá Galaxy Buds Live budú k dispozícii od 21. augusta za odporúčanú maloobchodnú cenu 189 €. K dispozícii budú v čiernej, bielej a bronzovej farbe.

[1] Hodnoty prevzaté z 45mm modelu; budú sa líšiť podľa modelu a veľkosti.

[2] Toto zariadenie a súvisiaci softvér nie sú určené na použitie pre diagnostiku choroby alebo iných stavov alebo pri liečení, zmierňovaní, liečbe alebo prevencii choroby. Funkcia SpO2 nie je v čase uvedenia na trh k dispozícii, bude dostupná počas 3. štvrťroka 2020. Táto funkcia bude vyžadovať aktualizáciu softvéru. Funkcia nie je aktuálne k dispozícii v Alžírsku, Angole, Kanade, Francúzsku, Iráne, Líbyi, Japonsku, Južnej Afrike alebo Thajsku.

[3] Detekcia pádu rozpoznáva pády pri dynamickom pohybe, nie v pokoji. Pre upozornenie núdzového kontaktu je potrebné pripojenie k sieti. Presnosť GPS môže byť ovplyvnená prekážkami satelitného signálu, napríklad budovami.

[4] Analýza behu nebude v dobe uvedenia na trh k dispozícii, bude dostupná počas 3. štvrťroka 2020. Táto funkcia bude vyžadovať aktualizáciu softvéru.

[5] Funkcia VO2 max nie je v čase uvedenia na trh k dispozícii, bude dostupná počas 3. štvrťroka 2020. Táto funkcia bude vyžadovať aktualizáciu softvéru.

[6] Dostupnosť platí pre modely 2019 alebo novšie, u predchádzajúcich Samsung Smart TV sa môže líšiť.

[7] Možnosť zapnutia ovládania gestami je k dispozícii v menu „Labs“ aplikácie Galaxy Wearable.

[8] Samostatné 4G LTE pripojenie je k dispozícii iba u verzie Samsung Galaxy Watch3 LTE. Samostatné hlasové volanie pri verzii LTE vyžaduje počiatočné spárovanie s oprávneným zariadením Samsung Galaxy a samostatnú tarifu. Váš operátor nemusí samostatné hlasové volanie podporovať alebo môže byť podpora dostupná len v určitých oblastiach. Ďalšie informácie získate u svojho operátora. Samostatná funkčnosť je obmedzená, ak spárovaný telefón nie je zapnutý ani pripojený k bezdrôtovej sieti.

[9] Aktívne potlačenie hluku (ANC) slúchadiel Galaxy Buds Live overené v UL. Hluk pozadia v nízkofrekvenčných pásmach znížený až o 97 %. Funkcie vrátane ANC sa aktivujú cez Bluetooth pripojenie alebo aplikáciu Galaxy Wearable na Androide, ktorá je k dispozícii prostredníctvom obchodov Galaxy Store alebo Google Play a aplikácie Galaxy Buds na zariadeniach s iOS, ktorá je k dispozícii prostredníctvom obchodu App Store.

[10] Vyžaduje OS Android P alebo vyšší a Gaming Optimizing Service ver. 2.1.02 alebo vyšší; funguje s kodekom Samsung Scalable. K dispozícii v menu Labs aplikácie Galaxy Wearable.

[11] Funkcia skenovania je k dispozícii na všetkých zariadeniach podporujúcich One UI 2.5 alebo novší, vrátane Galaxy Note20 a Tab S7 / S7+; funkcia zdieľania je k dispozícii na všetkých zariadeniach podporujúcich One UI 2.1 alebo novších.

[12] Užívatelia si môžu prispôsobiť dotykové pomocou nastavenia v aplikácii Galaxy Wearable.

[13] Dostupnosť sa môže líšiť podľa trhu.

[14] Skutočná výdrž batérie sa môže líšiť a závisí od podmienok použitia, ako je nastavenie funkcií, typ prehrávaného súboru a sila signálu Bluetooth.

[15] Doba nabíjania platí za stavu, kedy sú slúchadlá pred začatím dobíjania vybité pod 30 %.

Značky: