Klávesnica Gboard túto funkciu získala z aplikácie Google Lens.

Klávesnica Gboard je nesmierne populárna medzi používateľmi Androidu, nakoľko ponúka hneď niekoľko užitočných funkcií a vychytávok. Google ju pravidelne aktualizuje o nové možnosti, pričom jedna takáto prichádza aj teraz. Je ňou možnosť kopírovania textu pomocou fotoaparátu, pričom vám stačí na text zamieriť váš fotoaparát a o kopírovanie sa postará klávesnica. Takáto funkcia už dlhšie existuje v aplikácii Google Lens, no po novom na to nebudete potrebovať samostatnú aplikáciu.

Možnosť skenovania textu, resp. OCR bude k dispozícii v rámci panela s možnosťami klávesnice, kde po udelení povolenia využívať fotoaparát vášho smartfónu klávesnici jednoducho text zoskenujete a skopírujete. A kedy táto funkcia príde aj do vašich smartfónov? To si teraz prezradíme v našom článku.

Klávesnica Gboard prichádza s novou funkciou

Nová funkcia, ktorá zamieri do Android smartfónov a vylepší tak populárnu klávesnicu, bola prvý raz objavená v predbežnej verzii aplikácie už v novembri 2023. Google sa však s jej vydaním neponáhľa a ešte stále nie je dostupná pre všetkých používateľov.

Novinka vám umožní namieriť váš smartfón na akýkoľvek text. Ten klávesnica Gboard rozpozná a pomôže vám tak s jeho kopírovaním. Novinku môžete využiť napríklad na skenovanie dokumentov na papieri a ich prevod do textovej elektronickej podoby, no aj v ďalších situáciách.

Gboard klávesnica prichádza s novou funkciouZdroj: 9to5google.com
Gboard klávesnica prichádza s novou funkciou

Aktuálne sa táto užitočná funkcia klávesnice dostala do beta verzie aplikácie Gboard, kde je možné ju otestovať. V súčasnosti ju však nemôžu používatelia skúšať v stabilnej verzii aplikácie a nie je zatiaľ ani známe, kedy sa tak stane. Google však funkciu starostlivo testuje a čoskoro už aj vy budete môcť kopírovať text z reálneho sveta pomocou vašej klávesnice a fotoaparátu smartfónu.

Zdroj: 9to5google.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.