Už skôr sme zistili, že oproti „čínskej verzii“ príde pri tej globálnej k určitým zmenám.

Teraz sa však dozvedáme, ktoré to sú. Pripomeňme si, že model OnePlus 10 Pro bol v Číne predstavený už začiatkom tohto roka a až 31. marca príde do predaja aj celosvetovo. Detaily o globálnej verzii OnePlus 10 Pro boli poodhalené tiež na fóre spoločnosti, kde boli opísané prednosti tohto telefónu.

OnePlus spomenulo aj to, ako pomocou hardvéru a softvéru tento smartfón dosiahne rýchly a plynulý výkon. Dozvedeli sme sa však aj detaily o rýchlosti nabíjania, ktoré nie sú až tak pozitívne, čo fanúšikov značky vo vybraných častiach sveta vôbec nepoteší. 

Vieme, že model OnePlus 10 Pro je možné nabíjať výkonom až 80 W, čo mu zabezpečí plné nabitie z 1 % na 100 % iba za 32 minút. Aj keď nejde o najvýkonnejšie nabíjanie, rozhodne je nadpriemerne rýchle.

OnePlus Nord 2 5G
Vo vybraných častiach sveta bude možné model OnePlus 10 Pro nabíjať iba 65 W

Teraz sa však dozvedáme, že modely, ktoré budú dostupné v Európe, Indii a Severnej Amerike bude možné nabíjať iba 65 W, čo je rovnaká rýchlosť aká bola použitá aj pri modeli Nord 2. OnePlus informovalo, že je to preto, lebo 80 W SUPERVOOC nabíjanie v niektorých regiónoch nepodporuje striedavý prúd s napätím 110 alebo 120 V.

Aktuálne však nevieme, ako dlho bude modelu OnePlus 10 Pro trvať, pokým sa jeho 5000 mAh batéria pomocou 65 W nabíjania nabije. Predpokladáme, že čas nabitia sa bude pohybovať na úrovni 40 minút.

Aj keď sa Európa spomína ako celok, u nás by malo byť pri modeli OnePlus 10 Pro dostupné 80 W nabíjanie, keďže na Slovensku sa nepoužíva ani jeden prúd, ktorý by obmedzoval použitie tohto nabíjania.

Potvrdzujú to aj oficiálne stránky spoločnosti OnePlus.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.