Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V exkluzívnom interview pre Nikkei Asia, ktorý prevzal aj britský Financial Times, odhalil globálny prezident spoločnosti HONOR George Zhao plány značky na ďalšiu expanziu na globálne trhy. Medzi kľúčové trhy v Európe, kde spoločnosť HONOR plánuje masívny rast, patria Veľká Británia, Francúzsko, Taliansko, Nemecko, Španielsko a Česká republika.

„Je veľmi pravdepodobné, že dovoz na svetové trhy do piatich rokov prekročí objem dodávok na čínsky trh,“ povedal George Zhao. Podľa správy spoločnosti Canalys bol HONOR v prvom štvrťroku 2022 s 20 % podielom na čínskom trhu jednotkou.

Globálny prezident spoločnosti HONOR George Zhao tiež predpovedá dramaticky optimistický trend pre skladacie mobilné telefóny. Odhaduje, že tento segment, a teda aj záujem zákazníkov, sa v nasledujúcom roku zvýši päť- až desaťnásobne.

Spoločnosť HONOR pokračuje v raste aj z hľadiska počtu zamestnancov na celom svete, ktorých je v súčasnosti viac ako 12 000. Viac ako 50 % z nich sa venuje výskumu a vývoju v laboratóriách spoločnosti HONOR. Len za posledný rok pribudlo ďalších 1 000 zamestnancov a spoločnosť HONOR pokračuje v masívnom nábore po celom svete. Do konca roka by mala mať značka až 14 000 zamestnancov.

George Zhao tiež uviedol, že netreba byť pesimistický, pokiaľ ide o segment mobilných telefónov vo všeobecnosti: „Napriek všetkým okolnostiam je trh s mobilnými telefónmi stále veľmi masívny a ročne sa vyrobí 1,3 až 1,4 miliardy kusov.“

Analytici konštatujú, že uvedenie konkurencieschopných a zaujímavých produktov jednoznačne pomohlo rýchlemu reštartu spoločnosti Honor, pokiaľ ide o podiel na domácom čínskom trhu.

Zdroj: Nikkei Asia

Značky: