Nevyžiadané e-maily budú s nami ďalších 30 dní.

Kým koncept prečítaných správ je príťažlivý, mnohí z nás ho nedosahujú. Namiesto toho sa snažíme rôznymi spôsobmi triediť a vymazávať doručené správy, čistíme spam a poriadok si robíme aj v koši. Ak často využívate posledné dve možnosti, je dobré vedieť, že služba Gmail pre Android odstránila (nie na všetkých zariadeniach) funkciu, ktorou sa dokážeme jednoducho zbaviť spamu a vymazaných správ.

Gmail kôš stará verzia (naľavo), Gmail kôš nová verzia (napravo)

V predchádzajúcich verziách Gmailu sa pri náhľade priečinkov Kôš a Spam v hornej časti zoznamu e-mailov zobrazovali možnosti Vyprázdniť kôš a Vyprázdniť spam. V najnovšej verzii sú tieto možnosti nedostupné. 

V prípade priečinka s nevyžiadanou poštou môžete správy po ich výbere síce odstrániť, čím ich presuniete do koša, no tam budú musieť počkať 30 dní, pokým sa automaticky odstránia.

Gmail Spam stará verzia (naľavo), Gmail Spam nová verzia (v strede), Gmail Spam nová verzia (napravo)

Jediným spôsobom, ako sa úplne zbaviť nevyžiadaných správ, je použitie webového rozhrania Gmail. Táto zmena sa začala objavovať vo verzii 2020.02.02 (APK Mirror), pričom to vyzerá tak, že zmeny boli uvoľnené na strane servera, pretože nie každému sa zmena začala objavovať už v tejto verzii aplikácie.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Ľahká výmena batérií aj v moderných smartfónoch? Čoskoro možno realita

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.