Gmail chystá novinku pre vašu preplnenú poštu.

Už je to niekoľko rokov, čo zaviedol kategorizovanie emailov na základe odosielateľa a typu správy. Či už išlo o dôležité alebo reklamné, dostali vlastnú kategóriu a nezavadzali v hlavnom priečku doručených správ. Teraz ide tento filter ešte vylepšovať a kategória Aktualizácie bude obsahovať emaily, ktoré sú informačné a nemali by byť pre používateľa také dôležité, ako bežné správy.

Podľa informácií z webu 9to5Google má byť novinka dostupná pre Android aj iOS a poslúži na automatické triedenie správ, medzi ktoré patria „automaticky generované aktualizácie vrátane potvrdení, účtov a výpisov.“ Gmail je jedna z mála služieb, ktoré Google nezarezal. Dá sa hovoriť, že ide o vlajkovú službu tejto firmy.

Gmail-Updates-inboxZdroj: 9To5Google

Na to, aby ste triedenie využili, potrebujete mať nastavené kategorizovanie. To sa dá upraviť v nastaveniach a v predvolenom stave je táto funkcia pre schránku Gmail zapnutá. V opačnom prípade dostávate všetky emaily do hlavnej schránky. Aj títo používatelia však majú možnosť sledovať kategorizáciu pošty.

Stačí kliknúť na príslušnú voľbu na webe v zobrazení štítkov (adresáre podľa Gmailu) a vybrať si niektorú z kategórií. Nájdete tam správy roztriedené podľa toho, ako ich algoritmus vytriedil. Tento spôsob doručovania pošty je vhodný pre tých, ktorí majú priveľa emailov a nechcú im ihneď venovať pozornosť.

Filtre sa dajú učiť a triedenie si môžete prispôsobiť. Používatelia kontrolujúci schránku a jednotlivé správy častejšie, nemusia tento spôsob oceniť. Pre nich to znamená častejšiu kontrolu viacerých kategórií namiesto toho, aby mali skrátka všetky emaily pokope v hlavnom priečinku.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.