Funguje pri práci s gestami.

Aplikácii Gmail môžu celkovo chýbať niektoré žiadané funkcie (napríklad pokročilé filtre), no aplikácia pre Android je ešte menej vybavená ako jej desktopová verzia. Pokým sa častokrát stretávame s nie príliš prínosnými aktualizáciami, raz za čas sa stane, že Google pripraví funkciu, ktorá je celkom užitočná. 

Portál AndroidPolice upozorňuje, že novinka v aplikácii teraz ponúka vibračnú odozvu pri používaní gest “Akcie po potiahnutí”. Haptická spätná väzba je súčasťou aplikácie od verzie 2020.12.27, ktorá vyšla koncom januára. Z dôvodu, že vibrácie sú veľmi jemné, nemusíte ich takmer vôbec cítiť. Prejavy funkcie sú priamo závislé aj na vibračnom motorčeku, ktorý sa nachádza vo vašom smartfóne.

Aj keď pridaná spätná väzba dodáva dotykovému rozhraniu určitú hĺbku, slúži aj účelu použiteľnosti. Keď dôjde k vibrácii, približne v strede posuvníka, budete vedieť, že akciu môžete dokončiť jeho uvoľnením. A keď si to rozmyslíte, akciu môžete zrušiť spätným posunutím prsta po vibračnom bode.

V predvolenom nastavení vám Gmail umožňuje prstom archivovať správy alebo ich odstrániť. Akcie je však možné upraviť vo všeobecných nastaveniach aplikácie.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Konferenčné hovory teraz jednoducho

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.