Nová funkcia je sprístupňovaná postupne.

Google neustále vylepšuje svojho virtuálneho asistenta a najnovšie prináša funkciu, ktorú pôvodne predstavil v roku 2014, ale neskôr ju odstránil. Táto funkcia je zameraná na parkovanie – virtuálny asistent vám pripomenie, kde ste nechali svoje auto.

Google Asistent využíva na určenie miesta parkovania vašu históriu polohy. Táto funkcia je štandardne aktivovaná v smartfónoch so systémom Android a telefón vďaka nej sleduje váš pohyb. Algoritmy sú natoľko pokročilé, že dokážu identifikovať, kedy sa veziete v aute a kedy zastavíte a prejdete do pešej chôdze.

Samozrejme, treba počítať s určitou odchýlkou, avšak funkcia môže byť aj napriek tomu užitočným pomocníkom. Pripomeňme, že Google umožňuje aj presnú navigáciu k miestu parkovania – v takom prípade je potrebné si dané miesto manuálne uložiť v aplikácii Mapy Google.

Podpora pre parkovanie v Google Asistentovi je sprístupňovaná postupne. A pokiaľ chcete virtuálneho asistenta používať aj na Slovensku, je potrebné si prepnúť telefón do cudzieho jazyka s podporou asistenta.

Google Asistent vám povie, kde ste zaparkovali auto. Zdroj: AndroidPolice

Zdroj: androidpolice

Prečítajte si aj:

S bankami budeme komunikovať aj cez Google Asistenta: Asseco predstavilo riešenie pre hlasové bankovníctvo

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit