Google spojil dve aplikácie do jednej už dávnejšie.

Ide o kalendár, ktorý má funkciu v podobe pridávania úloh. Túto možnosť máte aj vo webovom rozhraní Gmailu. Špeciálny panel podporuje pridávanie úloh a v rámci Androidu na to máte samostatnú aplikáciu. Volá sa Úlohy Google a môžete si ju zadarmo nainštalovať do smartfónu. Informáciu o odhalení novej verzie priniesol server 9To5Google.

Týka sa zjednodušenia pridávania úloh aj pri procese pridávania udalosti. Stačí sa medzi týmito položkami prepnúť, ako to ukazuje obrázok. Nejde o prevratnú zmenu, no ak ste doteraz využívali zoznam úloh, získate isté zjednodušenie. Na obrázku si môžete všimnúť aj položku Out of Office (Mimo kancelárie). Tá je dostupná len pre podnikové účty označované ako Google Workspace.

Kalendár Google je široko prístupný najmä vďaka API aj pre iné služby a aplikácie. Vyskúšať môžete nový Notion kalendár s výborným dizajnom. Tiež ho máte v službe Notion, ak už ju používate. Odporúčame aj Business Calendar, čo je platená aplikácia, ale získate vynikajúci kalendár na mobil prepojený s Googlom. Hodí sa aj na smartfóny s ohybným displejom alebo tabletom.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.