Nové funkcie prehliadača Google Chrome si budete môcť aktivovať už v najbližších dňoch.

Prehliadač Google Chrome sa opäť sústreďuje na nové funkcie, ktoré postupne prináša používateľom, aby zefektívnili svoju prácu na internete. Najnovšie ide o nové možnosti spojené s AI, s ktorými sa budete vedieť stretnúť už v týchto dňoch. Chrome si tak posilňuje svoju pozíciu na trhu medzi známymi prehliadačmi, kde už teraz drží silnú pozíciu a nezdá sa, že by sa to v blízkej dobe zmenilo.

O nových funkciách informuje Google na svojom blogu, kde uvádza, že dotknutá verzia prehliadača bude označená ako M121. Prehliadanie tak bude podľa Googlu jednoduchšie a efektívnejšie pre každého, kto túto možnosť využije. Nové funkcie prídu do prehliadača hneď tri a najskôr sa budú nachádzať v regióne USA, postupne však budú spustené aj v ďalších regiónoch. Dostupné budú pre verzie prehliadača s operačným systémom macOS aj Windows.

AI vám pomôže s organizáciou kariet v Chrome

Skupiny kariet v prehliadači Chrome už sú k dispozícii používateľom nejaký ten piatok, pričom tieto skupiny môžu pomôcť s organizáciou kariet, aby ste sa vyhli neporiadku a množstvu zbytočne otvorených stránok. Teraz vám však s organizáciou týchto skupín pomôže aj umelá inteligencia, ktorú budete môcť využiť na automatické zoskupenie kariet podľa témy. Nebudete teda musieť hľadať podobné karty manuálne, AI ich pretriedi za vás.

Google Chrome prichádza s novými AI funkciamiZdroj: Google
Google Chrome prichádza s novými AI funkciami

Prispôsobenie prehliadača bude taktiež vylepšené

Ešte minulý rok Google predstavil možnosť vytvorenia AI tapiet pre modely Google Pixel 8 v kombinácii s operačným systémom Android 14. Podobná funkcia teraz prichádza aj do prehliadača Google Chrome, ktorý ponúkne možnosť vytvorenia témy a pozadia pomocou AI. Túto možnosť nájdete v rovnakej sekcii ako sa nachádza prispôsobenie témy prehliadača s tým, že sa vám zobrazí aj nové tlačidlo „Vytvoriť“. Toto tlačidlo vám vygeneruje nové témy, ktoré budú z veľkej časti unikátne a vytvorené priamo pre váš prehliadač.

Chrome s AI vám pomôže s písaním na internete

Písanie na internete môže byť pre mnohých komplikované, najmä teda v situácii, keď píšete na verejných miestach ako sú fóra či sekcie s komentármi. Google Chrome s AI však prichádza s možnosťou napísania skriptu vášho textu za vás. Zvoliť si navyše budete vedieť dĺžku textu či jeho povahu, teda či pôjde o formálnejší text alebo nie.

Google Chrome vám pomôže s písaním textuZdroj: Google
Google Chrome vám pomôže s písaním textu

Nové AI funkcie si budete potrebovať v prehliadači aktivovať, pričom ich nájdete v sekcii nastavení skrytých pod troma bodkami v pravom hornom rohu prehliadača. Sekcia sa bude nazývať Experimentálna AI a nájdete v nej všetky tieto funkcie. Nové možnosti sa začnú v prehliadači objavovať v najbližších dňoch či týždňoch.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.