Funkcia pre počítače je stále vo vývoji.

Moderné prehliadače ponúkajú množstvo funkcií a ich úspech u používateľov väčšinou závisí od detailov. Jeden taký detail môže predstavovať aj zabudovaný nástroj na vytváranie snímok obrazovky s následnou editáciou. U nás v redakcii sme si aj z tohto dôvodu obľúbili napríklad prehliadač Vivaldi.

Túto šikovnú funkciu by mohol do svojej “základnej výbavy” čoskoro dostať aj prehliadač Google Chrome pre počítače. S touto novinkou pochopiteľne prichádza verzia Chrome Canary vo verzii 98. Portál AndroidPolice informuje, že súčasťou tejto novinky je nielen nástroj na zachytávanie snímok obrazovky, ale aj ich následná editácia s možnosťou zdieľania.

Hoci je vytváranie snímok obrazovky v systémoch Windows aj Mac jednoduché, dodatočné zabudovanie tejto funkcie priamo do prehliadača ešte výraznejšie uľahčí jej používanie. Cieľom je sprístupnenie tejto funkcie pre ešte viac používateľov.

Ako na to?

Upozorňujeme, že funkciu vyskúšate iba vo verzii prehliadača Chrome Canary v98. Následne je potrebné aktivovať režim Desktop Screenshots (chrome://flags/#sharing-desktop-screenshots) aj Desktop Screenshots Edit (chrome://flags/#sharing-desktop-screenshots-edit). Následne je potrebné povoliť Centrum zdieľania pracovnej plochy (chrome://flags/#sharing-hub-desktop-omnibox). V poslednom kroku je potrebné reštartovať prehliadač

Po úspešnom aktivovaní funkcií sa v pravom rohu adresného riadka zobrazí ikona zdieľania, kde by mali byť dostupné aj možnosti vytvárania snímok obrazovky. Upozorňujeme, že funkcia je vo vývoji a momentálne je nestabilná.

Predpokladáme, že na oficiálne vydanie vytvárania snímok obrazovky si budeme musieť ešte chvíľu počkať. Pokiaľ máte o túto funkciu záujem a zároveň chcete vyskúšať kvalitný súkromný prehliadač s množstvom funkcií, vyskúšajte prehliadač Vivaldi. Viac sa o ňom dočítate aj v článku nižšie. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.