Dohady sa potvrdili.

V apríli tohto roka sa objavili dohady o tom, že Google pracuje na automatickom blokovaní reklamy pre svoj prehliadač Chrome. Portál VentureBeat najnovšie prišiel s informáciou, že táto funkcia bude dostupná od 15. februára 2018.

Chrome podľa očakávaní nebude blokovať úplne všetku reklamu a na všetkých stránkach. Funkcia sa však zameria na potlačenie reklám, ktoré sú prehnane otravné až obťažujúce. Majitelia webových stránok by mali vedieť, že ak aspoň jedna zobrazovaná reklama na ich stránke spadá medzi blokované, Chrome automaticky zablokuje všetky inzeráty. Aj také, ktoré sú technicky korektné.

Google podľa dostupných informácií spolupracuje s inzerentami a upozorňuje na štandardy, ktoré musia reklamné bannery spĺňať, aby ich Chrome neblokoval. Spoločnosť verí, že nová funkcia v prehliadači pomôže používateľom získať lepší zážitok z prehliadania webu a zároveň zachová príjem z reklamy. Pre Google ide o lepšiu alternatívu, ako keď používatelia začnú používať nástroje tretích strán, ktoré automaticky odstránia všetku reklamu.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Dohady: Google zabuduje automatické blokovanie reklám do prehliadača Chrome

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit