Stále však zostanú pre Google na určenie ďalších výpočtov.

Ako sám Google informoval zaslaním emailovej správy, aplikácia Fit mení spôsob výpočtov a to bude mať dopad na odstránenie priameho sledovania údajov kumulatívna vzdialenosťprijaté kalórie. Robí tak v dôsledku lepšej kompatibility pri pripájaní iných aplikácií k tejto službe.

Firma ďalej upozorňuje, že údaje zostávajú pre potreby vnútorných mechanizmov a aj naďalej sa podľa nich budú merať niektoré z ďalších aktivít. Vy ich ale naďalej nebudete vidieť a priame záznamy sa odstránia do 30 dní. To nastane do 15. 7. 2021, ak zoberieme do úvahy prijatie emailovej správy 15. 6. 2021. Tam je v krátkosti uvedený len údaj o 30 dňoch, bez finálneho dátumu.

Stále však máte možnosť si svoje údaje prevziať a to prostredníctvom služby Google Takeout. Ide o zákonom nariadenú službu, nie že by toto Google robil dobrovoľne. Na zobrazenej stránke vyhľadajte sekciu Fit a odtiaľto máte možnosť prevziať dáta pre túto aplikáciu.

Rovnako tak máte možnosť aplikovať prevzatie dát aj na zvyšné služby uvedené v zozname. Keďže Fit bude vyššie definované dáta odstraňovať, treba to stihnúť do spomínaných 30 dní.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Chudnite pri chôdzi efektívnejšie s Google Fit

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.