SMS správy od Googlu majú nové tlačidlo, ktoré vás môže zmiasť.

Ide o tlačidlo, ktoré sa zobrazuje nad plávajúcim tlačidlom a Začať chat. Označované je ako FAB, v plnom znení floating action button, teda plávajúce tlačidlo akcie. Poznajú ho používatelia z mnohých aplikácií, ale najmä programátori z organizačných vizuálov, Material Design. Tí z vás, ktorí sledujete dianie okolo umelej inteligencie logo poznáte ihneď.

Ide o asistenta Gemini, avšak po ťuknutí naň sa nespustí žiaden virtuálny asistent, ale konverzácia RCS s predvoleným americkým telefónnym číslom. Na pohľad môže vyzerať táto činnosť ako podvod alebo falošná aplikácia na posielanie správ. V konverzácii sa ale zobrazuje, že komunikovanie s týmto účastníkom je prostredníctvom štandardu RCS.

sms google geminiZdroj: TOUCHIT

Môžete robiť pokusy bez toho, aby ste riskovali spoplatnenie správ. Prenášajú sa totiž cez internet a sú bezplatné. Aj napriek tomu je však komunikácia s týmto číslom blokovaná. Vyskúšali sme poslať niekoľko správ, no vzápätí sa zobrazila informácia, že odoslanie zlyhalo. Zaujímavosťou je aj dátum, kedy táto konverzácia vznikla a označený je ako štvrtok 1. januára 1970.

Používatelia, ktorí nie sú zapojení do beta testovania aplikácie správy, nemusia nové plávajúce tlačidlo vidieť. Je jasné, že Google ho zavádza postupne, ale celkom určite ešte nie je funkčné, minimálne v našom regióne. Na funkčnosť asistentov s umelou inteligenciou naráža viacero firiem. Celkom určite Apple, no limitovanú podporu má aj Copilot od Microsoftu.

sms google geminiZdroj: TOUCHIT

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.