Ak budete chcieť používať Apple Intelligence, budete sa musieť pridať na zoznam čakateľov.

Umelá inteligencia od Applu je zásadným krokom smerovania tejto spoločnosti. Viaceré nástroje aj samotné zariadenia budú inteligentnejšie a produktivita pri spracovávaní textu či práci s obrázkami bude môcť byť na vyššej úrovni. Vylepšením si prešla aj nová Siri, pričom funkciám, ktorých je schopná Apple Intelligence, sme sa venovali v samostatnom článku.

Čo však Apple počas konferencie WWDC24 nespomenul, je akási čakacia listina, na ktorú sa budú musieť záujemcovia o používanie týchto funkcií zapísať. Nie je to však také jednoduché ako sa zdá, pretože táto registrácia taktiež nie je stále dostupná. Informácie o nej sa však objavili v kóde operačného systému iOS 18.

Na Apple Intelligence si počkáme

Je samozrejmosťou, že Apple nespustí Apple Intelligence okamžite. Zo začiatku bude v vo fáze tzv. limited preview, kedy prístup nebudú mať všetci. Pôjde o testovaciu fázu, v rámci ktorej sa overí, ako tieto funkcie budú vyzerať v praxi. V systéme iOS 18 je pritom AI od Applu pomenovaná ako Graymatter, teda minimálne v kódovom označení. Pri tomto označení bol však v kóde spomenutý aj akýsi čakací zoznam, na ktorý sa budú musieť používatelia zaregistrovať.

Nové gesto SiriZdroj: Apple
Nové gesto Siri

Apple plánuje spustiť Apple Intelligence v beta fáze počas tohto leta, takže tento zoznam, na ktorý sa budú môcť používatelia zapísať, bude pravdepodobne spojený s beta testovaním. Je však možné, že Apple využije takýto zoznam aj pri verejnom spustení AI do smartfónov a iných zariadení aby sa vyhol preťaženiu a pomalým odpovediam. S podobným problémom totiž pracoval aj ChatGPT pri vysokom záujme len chvíľu po spustení.

Treba však spomenúť, že Apple Intelligence bude limitovaná aj zariadeniami, ktoré ju budú môcť využiť. V prípade iPhonov pôjde o modely iPhone 15 Pro (Max) a novšie, počítače a tablety budú musieť mať procesor M1 a novší. Množstvo funkcií však bude obmedzených len pre angličtinu, nakoľko Apple Intelligence zatiaľ nebude vedieť pracovať so širokým spektrom jazykov.

Zdroj: macrumors.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.