Ide o veľmi dôležitú zmenu.

Koncom augusta sa začali objavovať správy, ktoré naznačovali, že Google pripravuje novú farebnú schému pre svoje Mapy, ktorá ich farebne priblíži Mapám od spoločnosti Apple. Už začiatkom septembra sa objavilo niekoľko obrázkov, ktoré veľmi výstižne zobrazovali pripravované zmeny, ktoré by mali pomôcť vyriešiť dlhodobé problémy, ktoré túto Google aplikáciu sprevádzali. Používatelia si na aktuálne farebné podanie Máp určite zvykli, avšak Google ich v najnovšej verzii zahalí do nových farieb, z ktorých bude dominovať modrozelená, mätovo zelená a sivá. V každom prípade ide o dobrú správu, ktorá by mala zlepšiť používateľskú skúsenosť, ktorá stále nie je dokonalá.

Práve na tento problém teraz reaguje aj Google a do svojej aplikácie zavádza nový a jednoduchší dizajn, ktorý by mal používateľom uľahčiť navigovanie po trase, na ktorej potrebujú zmeniť smer napríklad kvôli hustej premávke. Problémov, ktoré sa Google snaží v novej verzii aplikácie opraviť, je však viac.

Dva obrázky vľavo s aktuálnou farebnou schémou, dva vpravo s aktualizovanou

Portál AndroidPolice informoval, že nová farebná schéma sa začína objavovať v prvých zariadeniach. Je preto možné, že ohlásené zavádzanie novej aktualizácie farebnej schémy pre Mapy Google je konečne spustené, čo znamená, že jej širšia dostupnosť sa očakáva už v najbližších týždňoch. Dobrou správou pritom je, že nové farby v Google Mapách nie sú dostupné iba pre smartfóny, ale začínajú sa rozširovať aj na webe.

V prvej fáze zavádzania novej farebnej schémy je 12 krajín, vrátane Francúzska, Nemecka, Spojeného kráľovstva a USA. Hoci Google tvrdí, že farby majú „ešte presnejšie odrážať skutočný svet“, nie každý je s nimi spokojný. Niektorí používatelia tvrdia, že farby sú príliš svetlé a menej presné ako stará verzia, čo je v rozpore s tvrdením spoločnosti Google.

Tá dodáva, že nová farebná schéma má používateľom pomôcť, aby počas navigácie lepšie porozumeli svetu okolo seba.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.