Novú platformu, súčasťou ktorej budú samostatné VR okuliare.

Budúci týždeň sa uskutoční konferencia Google I/O 2016. Jedným z očakávaných predstavení je oznámenie novej platformy s názvom Android VR. Ako už názov napovedá, bude zameraná na virtuálnu realitu. Pôjde však „viac do hĺbky“ v porovnaní s už existujúcou platformou Google Cardboard.

Android VR dostane aj vlastné okuliare virtuálnej reality. Tie budú fungovať samostatne, bez nutnosti použitia smartfónu. Ich výkon nebude dosahovať zariadenia ako Oculus Rift či HTC Vive. Na druhej strane, cena by mala byť oveľa dostupnejšia, čo by mohlo osloviť bežných používateľov.

Zariadenie by však malo ponúknuť lepší zážitok v porovnaní s okuliarmi Gear VR od Samsungu. Spomína sa, že ich súčasťou bude aj samostatný ovládač a priamu podporu VR by mal ponúknuť aj Android N. Detaily spoznáme budúci týždeň. Konferencia odštartuje úvodnou prednáškou 18. mája o 18:00. Všetky podstatné informácie z nej nájdete na našom webe.

Zdroj: Android Police

Prečítajte si aj:

Samsung Gear VR: Ako funguje virtuálna realita od Samsungu?

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit