Majitelia iPhonov dostávajú aktualizácie 4 roky, Google plánuje podporovať svoje zariadenia iba 2 roky.

Google aktualizoval svoju stránku s informáciami o softvérovej podpore pre zariadenia Nexus a Pixel. Tieto informácie hovoria o tom, dokedy Google garantuje softvérovú podporu pre jednotlivé smartfóny. Inak povedané, ako dlho budete dostávať aktualizácie systému Android alebo aspoň aktualizácie zabezpečenia.

Majitelia telefónu Google Pixel, ktorý sa dostal na trh koncom minulého roka s Androidom 7.1, majú prisľúbené nové verzie systému Android do októbra 2018 a aktualizácie zabezpečenia do októbra 2019. Znamená to teda, že Pixel dostane Android 8.0, ktorý bude dostupný koncom leta a Android 9.0. S dostupnosťou Androidu 10 by majitelia prvej generácie Pixel telefónov nemali počítať.

Totožný dvojročný cyklus s extra rokom pre aktualizácie zabezpečení sa týka aj Nexus telefónov. Nexus 6P a Nexus 5X dostanú ešte Android 8.0 a do konca budúceho septembra bude Google vydávať už len aktualizácie s opravami zabezpečenia.

Pre porovnanie, Apple vydá na jeseň systém iOS 11, ktorý si budú môcť nainštalovať aj majitelia 4 roky starého iPhonu 5s.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Stiahnite si iOS 11. Vylepšuje iPhone, majitelia iPadu budú novú verziu milovať (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit