Aplikácia sa musí v novej verzii zaobísť bez spodnej lišty.

Od včerajšieho dňa sa začína nový dizajn rozširovať globálne. Je rovnaký, aký je k dispozícii v peňaženke na telefónoch Pixel. Prvé správy o tejto pripravovanej zmene sa začali objavovať už začiatkom septembra. Nové rozhranie služby Google Pay sa začína v súčasnosti objavovať u veľkého množstva používateľov, pričom novinku sme dnes zaznamenali aj v redakcii. Nový dizajn pravdepodobne spustila aktualizácia služieb Google Play na strane servera.

Nové rozhranie sa zbavilo dolnej ponuky a celá správa aplikácie sa presunula do menu vľavo hore. Všetky možnosti sú tak prístupné z jedného miesta. Prepracovaná domovská stránka umožňuje prístup iba k základným a podstatným funkciám, čím sa zvyšuje efektívnosť narábania s platobnými a vernostnými kartami.

Tlačidlo v pravom dolnom rohu umožňuje pridávať nové platobné karty, vernostné programy, darčekové karty a tranzitné lístky.

Nové rozhranie v skutočnosti poskytujú služby Play Services, nie samotná služba Google Pay. Zmeny sa u nás v redakcii objavili vo verzii Služby Google Play 20.33.15 a Google Pay 2.116. Je však možné, že zmeny sú postupne zavádzané na strane servera, čiže nie sú viazané na konkrétnu verziu aplikácie.

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Pozor na notifikácie. Android upozorní na pokus o prihlásenie

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.