Banková služba Plex príde v roku 2021.

Nová verzia Google Pay zobrazuje zoznam kontaktov (ľudí a firiem) a prevody peňazí sú upravené tak, aby vyzerali ako správy. Je dokonca možné vytvoriť skupinové „chaty“, pomocou ktorých je jednoduchšie rozdeliť napríklad účet v reštaurácii alebo mesačný nájom. V aplikácii je samozrejme možné posielať aj správy.

Nová verzia je už dostupná v USA a je súčasťou plánov spoločnosti pre budúcnosť služby Pay. Google spolupracuje s 11 bankami a úverovými združeniami na zavedení Plex účtov – bežných a sporiacich účtov bez mesačných poplatkov, poplatkov za prečerpanie účtu alebo minimálnych zostatkov. Plex bude dostupný najskôr v USA od budúceho roka.

Google Pay umožní jednoduchšie využívať aj promo akcie a zľavy. Do služby sa už zaregistrovali spoločnosti ako napríklad Burger King, Etsy, REI Co-op, Sweetgreen, Target, Warby Parke a ďalšie. Zľavy sa dajú aktivovať kliknutím a je k nim možné priradiť pripomienku, aby na ňu používateľ nezabudol.

Nový Google Pay pomôže usporiadať a skontrolovať výdavky. Ak je pripojený k bankovému účtu, na konci mesiaca poskytne súhrn, vrátane trendov vo výdavkoch. Môže dokonca prehľadať doručenú Gmail poštu, knižnicu fotografií a vyhľadať výpisy.

Aplikácia tiež umožňuje prehľadávať históriu výdavkov pomocou rovnakých inteligentných riešení, aké sú dostupné napríklad vo Fotkách. Je možné vyhľadať výraz „jedlo“ alebo „posledný mesiac“ a služba Pay zobrazí príslušné transakcie.

Google urobil novú aplikáciu bezpečnou. Osobné údaje nikdy nebudú predané tretím stranám a nebudú zdieľané so zvyškom spoločnosti Google za účelom zacielenia reklám. Aplikácia má tiež niekoľko vrstiev zabezpečenia.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Máte Android? Aplikácia Správy najnovšie funguje podobne ako WhatsApp či Viber

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.