Google Peňaženka sa mení na užitočnú a viacúčelovú aplikáciu.

Doplnené 9. apríla 2024: Zdá sa, že Google začať sprístupňovať podporu .pkpass lístkov pre Google Peňaženku pre širokú verejnosť. Tieto digitálne lístky sme si pridali do Google Peňaženky už aj my v redakcii.

Pôvodný článok 19. marca 2024: Google v posledných týždňoch potešil používateľov aplikácie Google Peňaženka viacerými zlepšeniami. Táto aplikácia patrí medzi najobľúbenejšie aplikácie pre Android smartfóny, je predinštalovaná v telefónoch a zabezpečuje bezkontaktné platenie cez Google Pay.

Google Peňaženku však môžete využiť aj na ukladanie vernostných kariet, leteniek a ďalších lístkov, vďaka čomu ju môžete využívať nielen na platenie. Dávnejšie pribudla užitočná funkcia, ktorá umožňuje ukladať lístky a karty odfotením QR alebo čiarového kódu a Google v týchto dňoch zlepšil aj prepojenie so službou Gmail. V Google Peňaženke sa vám automaticky zobrazia lístky do kina a letenky, ktoré vám prišli emailom do vašej schránky v službe Gmail.

Najnovšou novinkou pre Google Peňaženku, ktorú Google zatiaľ oficiálne neoznámil, avšak upozornilo na ňu viacero používateľov, je podpora digitálnych lístkov vo formáte pre Apple Peňaženku. Ide o súbory s príponou .pkpass, ktoré posielajú niektoré aerolínie a iné služby spoločne s digitálnou verziou letenky či lístka.

Google Peňaženka tento formát doteraz nepodporovala, takže bolo potrebné použiť aplikáciu tretích strán, napríklad Stocard. Zdá sa však, že Google na tejto funkcii pracuje, niektorým používateľom ju už sprístupnil a čoskoro by mohla byť dostupná pre širokú verejnosť.

Pripomeňme, že Google už umožňuje aj synchronizáciu vernostných kariet a uložených lístkov z telefónu do smart hodiniek so systémom Wear OS.

Google Peňaženka už podporuje aj lístky vo formáte .pkpassZdroj: TOUCHIT
Google Peňaženka už podporuje aj lístky vo formáte .pkpass

Zdroj: reddit, X

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit