Lokálny obchod sa ho akosi rozhodol ponúkať 3 dni pred oficiálnym eventom Google.

Hoci nie je nič nové na tom, že s blížiacim sa dátumom predstavenia aktuálnych top smartfónov sa o nich dozvedáme postupne z médií takmer všetky dôležité informácie a samotné oficiálne predstavenie výrobcu nás už zväčša ničím neprekvapí, správu, ktorá k nám dorazila s Hongkongu určite môžeme považovať za raritu. Miestny obchod s elektronikou WahPhone Digital sa totiž rozhodol zbytočne nezaháľať a už včera začal s fyzickým predajom očakávanej novinky, ktorá bude predstavená až najbližší utorok (9.10. 2018 o 18:00 nášho času). Vzhľadom na cenu, ktorá činí v prepočte okolo 1750 eur je pravdepodobné, že si netrpezliví záujemcovia budú musieť niečo priplatiť oproti bežnej maloobchodnej  cene, ktorú bude Google odporúčať. Nepredpokladáme totiž, že by mal byť pre svojich budúcich používateľov drahší ako iPhone Xs Max.

Fakt, že nejde o žiadnu fámu, sa rozhodol overiť redaktor technologického portálu Engadget, Richard Lai, ktorý hneď v sobotu osobne navštívil predajňu WahPhone Digital a jeden kúsok, konkrétne model XL, si so sebou rovno odniesol. V krabici našiel smartfón, ktorý potrdzuje prakticky všetky známe dohady či uniknuté informácie. Jeho krátke unboxingové video nám tak poskytuje prvý 100% istý pohľad na tohtoročnú novinku od Google.

Google Pixel 3 XL je poháňaný procesorom Snapdargon 845 od Qualcommu, ktorému sekunduje 4 GB RAM a 128 GB interná pamäť. Je dosť možné, že v utorok Google predstaví aj výkonnejšiu verziu so 6 GB RAM. 6,3″ OLED displej disponuje rozlíšením 2960 × 1440 pixelov, pričom zrejme ide o typ P – OLED od LG, ktorý má byť o poznanie lepší predovšetkým na priamom slnku. Po stránke dizajnu nevybočuje z radu high–endov špecifických výrezom v hornej časti displeja. Vybočuje tak trochu pri otázke kamery. Aj tentoraz totiž nejde o dvojicu, či dokonca trojicu hlavných kamier. Opäť vzadu nájdeme jediný hlavný fotoaparát s rozlíšením 12,2 Mpx a vpredu 8 Mpx selfie kameru. Sami sme veľmi zvedaví, ako sa Google Pixel 3XL vysporiada s konkuretmi od Apple či Huawei, ktorí momentálne vládnu rebríčku fotomobilov.

Zaujímavosťou je integrácia funkcie, podobnej Edge Sense z HTC U 11. Aj tu ide o alternatívny a intuitívny spôsob interakcie s telefónom pomocou rozličného stláčania bočných hrán. Použitým operačným systémom je, ako inak, najnovší Android vo verzii 9.0 Pie.

Tak čo naň poviete? Myslíte si, že nás ešte stále má Google v utorok na oficiálnej prezentácii čím prekvapiť?

Zdroj: Engadget

 

Značky: