Minulý mesiac sa Google Pixel 3 XL ukázal v čiernej farbe.

Aktuálne sa na verejnosť dostali skutočné fotografie nadchádzajúcej vlajkovej lode spoločnosti Google. Tentokrát sa Pixel 3 XL objavil v čisto bielom prevedení. Aj pri tomto vyhotovení je zrejmý veľký displej s pomerne veľkým výrezom v ňom. Potešujúcim faktom je zmenšenie rámčekov okolo displeja a tým aj celkových rozmerov.

Vo výreze si môžete všimnúť dva predné selfie fotoaparáty. Medzi ne sa usadil reproduktor pre telefonovanie, ktorý v prípade prehrávania multimediálneho obsahu dopĺňa hlavný spodný reproduktor a spolu vytvárajú stereo zvuk.

Na zadnej stene smartfónu je vidieť duálny LED blesk spolu s jedným fotoaparátom. Typickým poznávacím znakom doterajších Pixelov bolo dvojfarebné prevedenie zadnej steny. Tentokrát to vyzerá na čisté jednofarebné prevedenie (minimálne pri tomto prevedení), pričom klasické “delenie” zadnej steny je tvorené použitím lesklého a matného materiálu – pravdepodobne v kombinácii sklo a hliník.

Vo vnútri zariadenia by sa mal nachádzať momentálne najlepší hardvér na trhu. Snapdragon 845 bude dopĺňať 6 GB pamäť RAM spolu so 128 GB vnútorným úložiskom. Podľa uniknutých fotiek je pravdepodobne v príprave aj verzia so 6 GB pamäte RAM a 64 GB pamäte ROM.

Výkonný hardvér bude spolupracovať s vylepšenými kamerami na prednej a zadnej strane. Samozrejmosťou je Android 9.0 P. Navyše, aj keď nie je jasné aká veľká bude batéria sa predpokladá, že bude podporovať bezdrôtové nabíjanie.

Pokiaľ spoločnosť Google dodrží interval uvádzania svojich smartfónov, tak Pixel 3 XL sa s najväčšou pravdepodobnosťou predstaví 4. októbra spolu s menším modelom Pixel 3. V prípade cien nemáme zatiaľ žiadne informácie, ale môžme predpokladať, že ani tretia generácia Pixelov nebude vôbec lacná.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Recenzia HTC U12+: Skrytý klenot?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.