Iba prednedávnom sme mohli spoznať zadnú stenu smartfónu.

Tento obrázok zadnej časti smartfónu dokonca zverejnila samotná spoločnosť Google, pričom predná časť stále zostáva pre verejnosť veľkou neznámou. Spoľahlivý zdroj OnLeaks aktuálne prináša obrázky, na ktorých je zobrazený ďalší model zo série Google Pixel. Dobrou správou je, že pri modeli XL (aspoň pri renderoch) je odstránený pomerne nevkusný výrez v displeji, ktorý bol asi najväčší, aký sme mohli doteraz vidieť pri renomovaných značkách.

Dokonca sa v 3D renderoch nenachádza ani žiadna diera v displeji, takže zobrazovacia plocha nebude ničím zmenšovaná. Aj napriek kontroverznej zadnej strane, predná určite poteší nejedného používateľa. Nám sa tento koncept páči, aj keď samotné čelo smartfónu by mohlo mať o nejaký ten milimeter menej.

Online sa objavili aj obrázky menšieho modelu Google Pixel, ktorý dostane rovnaký dizajn ako model XL, ibaže v menšom tele.

Väčší z dvojice pripravovaných smartfónov dostane do výbavy 6,25-palcový displej s pomerom strán 19,5: 9. Keďže nikde nie je vidieť klasický snímač odtlačkov prstov, je tak vysoká pravdepodobnosť, že sa dostane priamo pod displej. Akosi si začíname pomaly zvykať na čoraz rozmernejšie zariadenia. V tomto trende bude pokračovať aj Pixel 4 XL a pri rozmeroch 160,4 × 75,2 bude hrubý 8,2 mm, pričom v mieste fotoaparátov to bude až 9,3 mm. Klasický Pixel 4 by mal mať vo výbave 5,6 – 5,8-palcový displej v tele s rozmermi 147,0 × 68,9 × 8,2 mm (9,3 m).

Najnovšia generácia Pixel smartfónov by mala dostať do výbavy 16 Mpx teleobjektív, ako súčasť trojice fotoaparátov na zadnej strane zariadenia.

Podľa zdroja by novinky nemali obsahovať ultraširokouhlý objektív, pričom ten by mal byť nahradený ToF senzorom. Podľa renderov je takisto možné, že duálny selfie fotoaparát dostane do svojej výbavy 3D senzor pre bezpečnejšie odomykanie pomocou tváre.

Ostatná výbava Pixelu 4 XL je podobná ako pri predchodcovi a zahŕňa stereo reproduktory, USB-C port a 3,5 mm konektor. Telefón bude samozrejme vybavený najnovším čipsetom Snapdragon 855 a 6 GB pamäte RAM. Predstavenie sa očakáva v októbri.

Zdroj: Pricebaba

Titulný obrázok: DigitalTrends

Prečítajte si aj:

Google Pixel 4 by mal dostať nový čip Soli. Ten umožní niečo, čo zatiaľ žiaden smartfón nedokázal

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.