Telefóny Pixel od spoločnosti Google mali vo svojej výbave čipsety vždy mierne upravované. Prvým modelom s plnou rýchlosťou sa stal až Pixel 4.

Existujú dôkazy, že nadchádzajúci Pixel 5 dokonca nedostane do svojej výbavy ani čipset modelového radu 800 a namiesto toho sa použije Snapdragon 765. Je tak možné, že v tomto zariadení uvidíme jeden z modelov Snapdragon 765, 765G a 768G, pretože všetky sú postavené na rovnakom základe. Rozdiel je iba vo frekvenciách CPU a GPU.

Google Pixel 5

Zdroj: GSMArena

Najnovšie dôkazy pochádzajú od člena XDA cstart27, ktorý tieto informácie získal z uniknutého modulu Google Camera 7.4 APK. Táto informácia potvrdzuje, že model „sunfisch“ – Pixel 4a – bude používať Snapdragon 730, zatiaľ čo „redfin“ a „bramble“ (pravdepodobne Pixel 5 a 5 XL) použijú jeden z variantov Snapdragon 765/768.

Pixel 4a údajne smeruje k cenovke 350 dolárov za 128 GB verziu (300 dolárov za 64 GB verziu), čo je v porovnaní so 400 dolárovým iPhonom SE s úložiskom 64 GB priaznivejšia cena. 

Google Pixel 4a

Google Pixel 4a, Zdroj: 91Mobiles

Očakáva sa však, že Pixel 5 bude stáť dvakrát toľko, takže cena sa môže pohybovať na úrovni 700 dolárov. Stále to však môže byť o 100 dolárov menej, ako cena pri predstavení Pixel 4.

Jedno je však isté, Google to nebude mať ani pri súčasnej konkurencii veľmi jednoduché.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Microsoft predstavil Fluid Office: Google Dokumenty ako chudobný príbuzný?

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.