Vlajková loď zo segmentu vyššej strednej triedy.

Google predstaví svoj smartfón Pixel 5 koncom septembra. Tlačová konferencia je naplánovaná na 30. septembra, avšak portál WinFuture v predstihu prezradil všetky kľúčové informácie.

Pixel 5 ponúkne 6-palcový OLED displej s rozlíšením Full HD+ a pomerom strán 19,5:9. Obrazovka bude podporovať 90 Hz obnovovaciu frekvenciu, chrániť ju bude sklo Gorilla Glass 6. Nechýba podpora pre HDR, avšak snímač odtlačkov prstov sa vraj nachádza na zadnej strane telefónu.

Pixel bude podporovať 5G siete vďaka procesoru Snapdragon 765G. Ten bude dopĺňať 8 GB RAM a 128 GB úložisko. Batéria ponúkne kapacitu 4080 mAh a 18 W nabíjanie cez USB-C. Telefón sa takisto chváli odolnosťou voči vode a prachu na úrovni IP68.

Vo výbave Pixelu 5 sa nachádzajú dva zadné fotoaparáty. 12,2 Mpx hlavný fotoaparát s clonou f/1.7 a 77° zorným polom dopĺňa 107° ultraširokouhlý fotoaparát. Predný senzor má rozlíšenie 8 Mpx.

Pixel 5 využíva Android 11 a v Nemecku sa bude predávať za cenu 629 eur. Vzhľadom k cene a 6-palcovému displeju môže ísť o atraktívne zariadenie pre milovníkov kompaktnejších smartfónov.

Zdroj: WinFuture

Prečítajte si aj:

Miro odporúča: Google Pixel 4XL je jediné Android zariadenie, kvôli ktorému by som dokázal opustiť iPhone

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit