Kde sme ho len videli?

Google v októbri minulého roka uviedol svoje aktuálne vlajkové lode Pixel 8 a Pixel 8 Pro, ktoré je možné označiť aj ako vlajkové lode systému Android. Google počas ich uvedenia oficiálne predstavil aj operačný systém Android 14. Celá udalosť sa niesla v klasickom Google štýle, čo znamená, že takmer všetky informácie o smartfónoch série Pixel 8 boli dávno známe, čím technologický gigant nenechal príliš veľký priestor na WOW efekt. Zdá sa však, že rovnaký scenár sa začína odohrávať aj tento rok, keďže už teraz sa začínajú objavovať prvé informácie o dizajne modelu Pixel 9 Pro.

Keďže dizajnové rozdiely medzi sériou Pixel 7 a 8 boli minimálne, tak sa zdá, že Google pre sériu Pixel 9 pripravuje celkom nový dizajn, ktorý síce pokračuje tam, kde séria Pixel 8 skončila, ale posúva ho o niečo ďalej. Len škoda, že z renderu je cítiť výraznú “jablčnú príchuť”. Zverejnené obrázky naznačujú, že Pixel 9 Pro bude mať menšiu plochu obrazovku, plochý rámik a nový ostrovček s tromi fotoaparátmi

Portál GSMArena informuje, že Pixel 9 Pro by mal do svojej výbavy dostať 6,5-palcový OLED panel, čo znamená, že ten sa medzigeneračne zmenší o 0,2-palca. Je pritom zaujímavé, že celkové rozmery telefónu by mali byť zhodné s modelom Pixel 8 Pro, čiže približne 162,6 × 76,5 × 8,8 mm. To v konečnom dôsledku znamená, že Pixel 9 Pro bude mať o niečo hrubšie rámiky okolo displeja.

Dizajnéri sa snažia moderné smartfóny od seba odlíšiť iba zadnou stenou, keďže iba tá im dáva aspoň nejaké možnosti vytvorenia jedinečného dizajnu usporiadania fotoaparátov. Aj Google od roku 2021 používa svoj dizajnový podpis, ktorý charakterizuje horizontálne usporiadanie fotoaparátov. Zdá sa však, že aj Google sa drží hesla 3-krát a dosť. Hoci aj Pixel 9 Pro si zachová horizontálne usporiadanie fotoaparátov, tak tie by mali byť už usporiadané v oválnom ostrovčeku s novým dizajnom.

Rendery okrem toho naznačujú, že fotoaparáty budú pomerne výrazne vyčnievať. Aj napriek tomu, že hrúbka tela Pixel 9 Pro by mala byť 8,5 mm, tak telefón práve v mieste fotoaparátov by mal mať až 12 mm, čo nie je vôbec málo. Je dokonca možné, že Pixel 9 Pro dostane titánový rám, ktorý predstavuje akýsi štandard vlajkových telefónov, ktorý odštartoval iPhone 15 Pro a Galaxy S24 Ultra.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.