O malé smartfóny je zrejme stále záujem.

Po tom, čo sme sa dozvedeli, že aj japonské Sony sa pripravuje na uvedenie kompaktnej Xperie Ace na globálny trh, zdá sa, že ďalším výrobcom s rovnakým zámerom je aj spoločnosť Google. Informuje o tom portál GSMArena, ktorý uvádza, že pôvodnú správu zverejnil leaker Digital Chat Station, ktorého považujeme za veľmi spoľahlivý zdroj.

Smartfón z dielne spoločnosti Google má podľa jeho slov kódové označenie „Neila„, pričom sa očakáva, že na trh bude uvedený ako Pixel 7a. Na prednej strane tohto modelu by sa mal nachádzať plochý displej s priestrelom pre selfie kameru. Zadná strana by mala byť po dizajnovej stránke identická so sériou Pixel 6.

Google nám dokonca iba o pár dní predstaví celkom nové smartfóny série Pixel 7, ktorá bude obsahovať modely Pixel 7 a Pixel 7 Pro. Celá udalosť sa bude konať už 6. októbra. Počas nej budú predstavené aj prvé hodinky spoločnosti Google s názvom Pixel Watch.

Google Pixel 7Zdroj: GSMArena
Očakávaný dizajn Google Pixel 7

Októbrová udalosť nám však dáva aj celkom dobrú predstavu o tom, kedy by sme mohli kompaktný Pixel 7a očakávať. Na základe plánov spoločnosti Google je možné, že táto zaujímavá novinka bude na trh uvedená až niekedy v 3. štvrťroku 2023

Je pritom zaujímavé, že napríklad taký Apple pri sérii iPhone 14 tento rok už neuviedol žiadny mini model, a dal namiesto neho prednosť väčšiemu 6,7-palcovému modelu iPhone 14 Plus. Na druhej strane je tento krok aj celkom pochopiteľný, keďže Apple vo svojej ponuke už má malý iPhone SE (2022). Od modelu 14 Plus a pritom očakáva, že práve on bude “bestsellerom” série iPhone 14.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.