Je to však skutočne telefón, po ktorom používatelia túžia?

Časy, keď smartfóny mali 3 – 3,5-palcové displeje, sú už dávno preč. Ako čas plynul, stretávali sme sa s čoraz väčšou nepokojnosťou používateľov, ktorým sa nepozdávali čoraz väčšie rozmery ich zariadení. Aj z tohto dôvodu sa niektorí z nich stále obzerali po čoraz ťažšie zohnateľných zariadeniach, ktoré sa dnes na trhu už takmer nenachádzajú. Svetlou výnimkou sú napríklad Asus Zenfone 9 alebo iPhone SE (2022).

V dnešnej dobe za kompaktný smartfón považujeme aj zariadenie, ktoré má uhlopriečku na úrovni 6-palcov. Avšak ani pri takomto zariadení už o kompaktných rozmeroch nemôže byť reč. Jedným z posledných výrobcov, ktorý stále dokázal vyplniť tento segment, bolo japonské Sony s modelmi Xperia Compact. Je však pravdou, že aj od tohto trendu Sony upustilo a za „globálny kompaktný“ telefón považujeme napríklad nedávno predstavený 6,1-palcový model Xperia 5 IV. 

Sony Xperia 5 IV 5GZdroj: Sony
Sony Xperia 5 IV 5G

Ani tento smartfón však nemusí naplniť očakávania fanúšikov kompaktných telefónov. Aj z tohto dôvodu by malo Sony čoskoro uviesť globálny model aj zo série Xperia Ace. Očakáva sa, že Xperia Ace IV bude oveľa menšia ako Sony Xperia 5 IV 5G.

Aj keď vieme, že Sony má v ponuke stále niekoľko kompaktných modelov, tak tie sú dostupné iba na vybraných trhoch. Globálne uvedenie “malej” Xperie Ace by tak znamenalo návrat kráľa kompaktných telefónov. Zdroj nakoniec dodáva, že model Sony Xperia Ace IV by mohol mať na globálnom trhu celkom iný názov. Je pritom možné, že si zachová rovnaký 5,5-palcový displej, aký sa nachádza aj v Xperii Ace III s čipovou sadou Snapdragon 480 a rozmermi 140 × 69 × 8,9 mm.

Je tak už teraz zrejmé (aj v prípade použitia výkonnejšieho procesora), že nová globálna Xperia Ace IV nebude patriť medzi najvýkonnejšie zariadenia na trhu.

Zdroj: NotebookCheck

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.